Ikon-Spruta

3 myter om Botox

Postat av Rikard Virta, kategoriserat under Fillers & Botox.

Just nu 25% på behandlingar bokade innan den 31/10. Fyll i formuläret nedan:

Ditt telefonnummer

Din epost

Myt 1. Botulinumtoxin ger ett stelt utseende och onaturligt

Personer som får ett konstlat och stelt ansikte efter en behandling har troligtvis behandlats av en oseriös behandlare. Hos en seriös och kvalificerad person får man raka motsatsen till resultat. Med hjälp av botulinumtoxin kan man få ett mer mjukt och ungdomligt utseende utan att linjerna eller mimiken försvinner.

Myt 2. Behandlingar med botulinumtoxin är farligt

Botox är ett läkemedel som testas noggrant och som är beprövat sedan 80-talet. Miljontals behandlingar ges per år och ändå har man inte funnit några allvarliga eller långvariga biverkningar. I en behandling med botulinumtoxin är koncentrationen och mängden som injiceras noga kontrollerad av en kvalificerad behandlare. Fördelen med en behandling är dessutom att effekten begränsas till den behandlade delen av ansiktet. Toxinet sprids inte till andra delar av ansiktet vilket gör att det inte hamnar någon annanstans än just i det området som injiceras.

Myt 3. Botulinumtoxin stressar muskulaturen i ansiktet

Botulinumtoxin gör raka motsatsen med musklerna i ditt ansikte. Vi har starka muskler i ansiktet som efter flera år av användning bildar kvarstående linjer i huden, t.ex. runt munnen eller vid sidan av ögonen. Många spänner muskulaturen i ansiktet under stress vilket påskyndar processen och minskar hudens elastisitet. När muskeln behandlas med en liten dos får den möjlighet att slappna av och därmed får huden möjlighet att återhämta sig och det är då man får det släta uttrycket som man önskar.

Källa: improveme.se

Här kan du läsa mer om våra Fillers & Botox-behandlingar.

Boka tid, info eller frågor

Ring 020-20 20 80

Just nu 25% på behandlingar bokade innan den 1/9. Fyll i formuläret nedan:

Ditt telefonnummer

Din epost

Liknande nyheter

 • Ikon-Spruta

  3 myter om Botox

  Just nu 25% på behandlingar bokade innan den 31/10. Fyll i formuläret nedan: Myt 1. Botulinumtoxin ger ett stelt utseende och onaturligt Personer som får ett konstlat och stelt ansikte efter en behandling har troligtvis behandlats av en oseriös behandlare. Hos en seriös och kvalificerad person får man raka motsatsen till resultat. Med hjälp av… Läs mer

 • Lapparaquadental

  Vi börjar med Fillers & Botox!

  Vi erbjuder Fillers & Botox till våra patienter Nu kan man boka Fillers & Botox-behandlingar hos oss på Aqua Dental. Vi har tre kliniker i Stockholm. En på Östermalm, Kungsholmen och i Hammarby Sjöstad. Vi har en Leg. Tandhygienist med över 10 års erfarenhet som kommer att utföra behandlingarna och det är vi mycket glada… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.