Om du behöver akut tandvård i Göteborg ring 010 188 00 00 och boka ett akut tandläkarbesök hos Aqua Dental. 

Aqua Dental erbjuder akut tandvård till dig som får någon form av tandvärk, slagit ut en tand eller tappat en lagning. Att plågas av tandvärk är jobbigt och vi vet hur viktig akut tandvård är. Vi har generösa öppettider och anstränger oss för att hjälpa dig så fort som möjligt.

Hos oss kan du sitta lugnt med den vetskapen att vi alltid arbetar för ditt bästa i fokus. Våra tandläkare och tandsköterskor är erfarna och med hjälp av toppmodern utrustning i en rofylld och bekväm miljö utför de allt som behövs. Du behöver inte känna smärta under besöket.

Vi har akuttider måndag till lördag och vi garanterar att du får en bokad tid hos oss. Det innebär att du slipper sitta flera timmar i väntrummet och vänta på att få träffa en tandläkare.

Våra kliniker finns på Östra Hamngatan 52 och på Redbergsvägen 13 A.

 

Fyll i formuläret nedan eller ring oss på 010 188 00 00 för att så snabbt som möjligt boka en akuttid.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Öppettider:

Östra Hamngatan:

Måndag – Torsdag: 07:00-21:00

Fredag: 07:00 - 17:00

Lördag: 09:10 - 13.40

Olskroken:

Måndag 07.30-19.00

Tisdag 14.00-20.00

Onsdag 08.00-18.00

Torsdag 09:30 - 20:00

Fredagar 07:00 - 14:40

 

Orsaker att söka akut tandvård

Tandvärk kan vara mycket plågsam och är ingenting du ska gå omkring med då problemen kan förvärras. Det är svårare att behandla värk som pågått länge. Om du lider av tandvärk bör du söka akut tandvård för att få hjälp. Det kan vara många olika saker som orsakar din tandvärk.
Här är några orsaker då du bör söka akut tandvård.

Sök akut tandvård om:

 • du har ihållande tandvärk 
 • du har kraftia ilningar efter att du ätit eller druckit 
 • du har en tand som är öm när du tuggar 
 • du har skadat din tand genom en olycka 
 • du är svullen i munnen

Olyckor

Du kan även få akut tandvärk om du har fått en tandskada efter en olycka, eller om du exempelvis bitit sönder en tand. Om delar av en tand har gått sönder kan ibland endast ett tunt skikt ovan tandnerven (pulpan) vara kvar, vilket snabbt kan leda till inflammation i tanden. Med rätt akutbehandling i ett sådant fall kanske en rotfyllning kan undvikas.

Tappade fyllningar och kronor

Fyllningar och kronor i är bland annat till för att skydda tandnerven. Om en fyllning eller krona lossnar kan tanden isa och värka. Om inget görs, är det stor risk att tanden behöver rotfyllas.

Inflammation i tänder

Om du inte behandlar en tand som blivit inflammerad på grund av ett djupt kariesangrepp, så kan inflammationen sprida sig till vävnaden utanför rotspetsen. Då kan symptom som svullna käkar och en molande värk uppkomma.

Visdomständer

Om dina visdomständer är på väg att växa fram kan de orsaka mycket problem. En visdomstand som inte växer fram korrekt kan orsaka mängder av akuta besvär. Orsaken är i de flesta fall att det är för trångt. När visdomständerna bryter fram kan tandköttet bli infekterat, eftersom det är svårare än vanligt under denna period att hålla rent i området. Vanliga symptom är ömhet vid tuggning, svullet tandkött, dålig smak i munnen, svårt att öppna munnen, lätt värk, som kan övergå i svår värk och feber.

Hål i tänderna

Ett kariesangrepp som fått pågå obehandlat under en längre tid kan orsaka tandvärk. Bakterien som från början orsakat karies har då även inflammerat tandnerven. Det börjar ofta som ilningar i tanden för att sedan övergå i en mer ihållande och intensiv smärta.

Kronor och implantat

En bro som känns lös, kan tyda på lossnande skruvar. Om man inte åtgärdar det på ett tidigt stadium, kan det leda till skruvfrakturer, som är svårare att åtgärda. Rörligheten kan också ha andra orsaker, men det är alltid bättre att åtgärda implantatkomplikationer på ett tidigt stadium.

Vänta inte med att gå till tandläkaren

Tandvärk kan komma plötsligt och ha många olika orsaker. En av dem kan vara ett obehandlat hål. Se filmen med skälen till varför du aldrig ska vänta med att gå till tandläkaren om du drabbas av tandvärk. 

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer