Nu erbjuder Aqua Dental som enda privata aktör en ortodontiassistentutbildning. Utbildningstarten kommer att vara i januari 2018 och intresset för utbildningen har varit stort. Under hösten öppnar ansökningen till programmet.

Nu öppnar ansökningen till Aqua Dentals första kompletta program för vidareutveckling av tandsköterskor och tandhygienister. Det gör Aqua Dental till den enda privata aktören inom svensk tandvård som erbjuder en ortodontiassistentutbildning. Detta är den första delen i Aqua Dentals långsiktiga utbildningssatsning där bland annat traineeprogram för estetisk tandvård och egna specialistutbildningar för tandläkare kommer att ingå.
– Vi utvecklar nu en plattform för långsiktig kompetensutveckling för alla roller inom vår organisation. Ortodontiassistentutbildningen är ett viktigt steg där vi erbjuder vår egen kliniska personal en möjlighet att kompetensutvecklas genom vidareutbildning – det är även en viktig pusselbit för Aqua Dental att erbjuda den högsta tänkbara kliniska kvaliteten i våra behandlingar, säger Henrik Augustsson, VD på Aqua Dental.

Utbildningen kommer att starta i januari 2018 och riktar sig till tandsköterskor och tandhygienister. Programmet kommer att pågå under två år och innefattar både teoretiska studier och kliniskt arbete. Till första omgången kommer sex personer att få möjlighet att delta i utbildningen. Utbildningen kommer i de flesta fall att innebära en anställning på Aqua Dental men vi kommer även att ta emot externa sökande från andra landsting och tandvårdsföretag.

André Partos, specialisttandläkare i ortodonti kommer att leda utbildningen på Aqua Dental. Han har tidigare varit ansvarig för ortodontiassistentutbildningen i Örebro.
– Syftet med utbildningen är att ge de deltagande tandhygienisterna och tandsköterskorna de nödvändiga teoretiska och praktiska kunskaper de behöver för att kunna bli en del av ortodonti-teamet och arbeta delegerat under ledningen av ansvarig specialisttandläkare, säger André Partos.

Aqua Dentals målsättning är att erbjuda Sveriges bästa och tryggaste tandvård. I dag arbetar det lite drygt 20 specialister på klinikerna i Stockholm och Göteborg och arbetet nära seniora tandläkare och specialister gör att alla får möjlighet att fortsätta utvecklas oavsett vart i karriären man är. Aqua Dental är en arbetsplats som bygger på en strävan att ständigt utvecklas och målsättningen att hålla en hög kvalitet.

Kontakt:
Henrik Augustsson, VD
henrik.augustsson@aquadental.se

André Partos, Specialist i ortodonti
andre.partos@aquadental.se

Är du intresserad av att ansöka till utbildningen?  Klicka här

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.