Att Aqua Dental fortsätter växa råder det inga tvivel om. Nu har tandläkarkedjan valt att storsatsa på ortodonti. Detta genom att bland annat anställa sex specialisttandläkare inom ortodonti, samt Anette Fransson som Senior Advisor.

Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter att växa. Nu storsatsar de på ortodonti. Fyra ortodontister, Flora Rissler, Sanja Cof, Sara Ghasemi och André Wikholm är på plats nu efter sommaren och ytterligare två ansluter sig till specialistteamet inom det närmsta halvåret. Aqua Dental har dessutom knutit Anette Fransson till sig som Senior advisor inom ämnesområdet. I sin nya roll kommer hon att bidra till vidareutvecklingen av både ortodontister och ortodontiassistenter. Anette, som har 40 års erfarenhet av tandvårdsbranschen, har i cirka tio år varit utbildningsansvarig för ST-utbildningen inom ortodonti i Örebro. Under denna period examinerade institutionen 17 av Sveriges nu verksamma tandregleringsspecialister.

I tillägg till specialisttandläkarna har Aqua Dental för närvarande fem erfarna ortodontiassistenter som en central del av teamet. Under 2018 startade även Aqua Dental en formell ortodontiassistentutbildning med sex studenter för att säkerställa deras långsiktiga behov av kompetent personal. En utbildning som gör den privata tandläkarkedjan unik som den enda privata aktören att genomföra en sådan investering i den egna kompetensförsörjningen.

Aqua Dental har tidigare mestadels erbjudit tandreglering till vuxna patienter men har under året även börjat ta emot så kallade tandregleringscheckar från Stockholms läns landsting. Det betyder att tandläkarkedjan nu även kan hjälpa barn och ungdomar som behöver hjälp med tandreglering.

Aqua Dental har länge haft intentionen att utveckla ortodontiverksamheten men har tidigare inte kommit i mål. Nu gör tandläkarkedjan samma resa med ortodonti som de tidigare gjort med tandimplantat.
– Ortodonti är ett unikt specialistområde, de långa behandlingstiderna kräver att teamet är kompetent, stabilt över tid och med tillräcklig skala. Nu bygger vi upp en fantastisk organisation vilket vi är stolta och glada över, säger Henrik Augustsson, koncernchef på Aqua Dental.

Initialt kommer Aqua Dental börja ta emot ortodontipatienter på sju kliniker, men på längre sikt kommer företaget att arbeta med tandreglering på redan befintliga och nya kliniker. I praktiken innebär detta att Aqua Dental öppnar sju nya ortodontikliniker då de bygger verksamheten parallellt med deras vanliga tandvårdskliniker.
– Vi för även dialoger med andra mycket välrenommerade ortodontister som ska hjälpa oss att driva utvecklingen av en ledande ortodontiverksamhet. I tillägg för vi även samtal om att ta emot patienter från andra landsting, säger Henrik Augustsson.

Funderar du på tandreglering? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka en tid. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  Implantat hos Aqua Dental.

  41-åringens mjölktänder gav honom huvudvärk

  41-åringen hade problem med mjölktänder som inte lossnat. Tandimplantat blev hans räddning. Saidimu Ole Ngais hade problem med mjölktänder som inte hade lossnat.Efter att ha varit missnöjd med sin tidigare tandläkare hittade han rätt hjälp hos Aqua Dental. Läs mer

  tandimplantaten

  Kerstin fick nya tänder och botade sin tandläkarskräck

  För 82-åriga Kerstin Schillerström blev tandimplantaten en vändning i tillvaron. Hon både botade sin tandläkarskräck och fick nya tänder. – Jag är uppväxt med att man knappt gick till tandläkaren så tänderna är inte skötta som de borde och då tar det stryk, berättar Kerstin Schillerström. Läs mer

Är du intresserad av tandimplantat? Bli en av de 30 första som anmäler sig till vårt öppet hus den 9 december på Östra hamngatan och få en kostnadsfri konsultation under dagen