tandläkare, stockholm, implantat

Aqua Dental välkomnar tandlossningsspecialisten Maria Lagervall

Postat av Tobias Berg, kategoriserat under Medarbetare, Tandläkare.

Sedan slutet av 80-talet har tandläkare Maria Lagervall varit speciellt intresserad av att behandla tandlossning och andra kirurgiska behandlingar. Nu välkomnar vi henne till teamet på Aqua Dental.

Den andra december började specialisttandläkaren Maria Lagervall sitt arbete på Aqua Dental. Med sig tar hon snart 30 års erfarenhet av att arbeta med tandlossningssjukdomar (parodontologi) och mjukvävnadsbehandlingar samt över 15 års erfarenhet av implantatkirurgi

Sin första nischutbildning i parodontologi gjorde Maria våren 1988, bara några året efter sin tandläkarexamen, och sedan dess har det rullat på med ytterligare utbildningar inom käkkirurgi, Öron Näsa Hals och oral medicin. Specialistexamen i parodontologi tog Maria 2002. Under karriären har hon inte bara hunnit behandla många patienter utan också hållit många kurser och varit med och utbildat allt från tandsköterskor till specialisttandläkare. Förutom det kliniska arbetet är Maria nämligen minst lika intresserad av forskningen bakom de olika behandlingarna.

Jag vill veta varför man gör det man gör och vilket resultat man kan förväntas uppnå. Det är skälet till att jag alltid har varit intresserad av forskning och vetenskap och även har publicerat några artiklar i stora internationella tidskrifter samt avlagt en magisterexamen i medicinsk vetenskap, berättar hon.

Läs mer: Blöder tandköttet? så skyddar du dig mot tandlossning.

Stora framsteg inom Parodontologi

En stor utveckling inom behandlingen av tandlossningssjukdomar är enligt Maria Lagervall att man kommit mycket längre i förståelsen av tandlossningssjukdomen och hur den hänger ihop med andra inflammatoriska sjukdomar i resten av kroppen. Dessutom har tekniken kring regeneration av ben och förlorat tandfäste utvecklats och gjort det möjligt för många som haft allvarlig tandlossning att kunna behålla sina tänder eller få ersättning med tandimplantat vid tandförluster. 

Tillskottet av Maria Lagervall innebär att Aqua Dental nu får en viktig förstärkning av sin kompetens. Dels när det gäller behandling av tandlossning och mjukvävnadsproblem men även inom implantatkirurgi och behandling av implantatkomplikationer. 

Jag har opererat in flera tusen implantat så det vill jag inte lägga på hyllan, men jag tänker inte bara sätta in implantat utan jag är bra på ”grovjobbet ”att försöka få friskt i munnen också! I dessa behandlingar jobbar jag tillsammans med mina duktiga tandhygienister Annika och Pia. Målet är att få alla egna tänder friska men om det inte går blir målet att göra friskt i munnen så kvarvarande tänder och eventuellt framtida implantat får en så god prognos som möjligt, säger Maria Lagervall och avslutar:

– Implantat är inte en lösning på tandlossningssjukdomar utan en ersättning för förlorade tänder. Jag försöker fokusera på att rädda sjuka tänder och om det inte är möjligt kan en behandling med implantat vara ett bra behandlingsmål för de tänder som förloras.

Öppet hus om tandimplantat! Fri tandimplantatskonsultation till de 30 första som anmäler sig, för mer info klicka HÄR.

Ditt telefonnummer

Din epost

Liknande nyheter

 • tandläkare, stockholm, implantat

  Aqua Dental välkomnar tandlossningsspecialisten Maria Lagervall

  Sedan slutet av 80-talet har tandläkare Maria Lagervall varit speciellt intresserad av att behandla tandlossning och andra kirurgiska behandlingar. Nu välkomnar vi henne till teamet på Aqua Dental. Den andra december började specialisttandläkaren Maria Lagervall sitt arbete på Aqua Dental. Med sig tar hon snart 30 års erfarenhet av att arbeta med tandlossningssjukdomar (parodontologi) och… Läs mer

 • Demir

  Aqua välkomnar tandläkaren Demir Cirgic

  Demir är allmäntandläkaren som läste till tandhygienist först. Han blev utexaminerad från tandläkarhögskolan i Malmö 2011. Demir har hunnit jobba i Canada, varit i Sri Lanka, jobbat med uppsökande tandvård samt jobbat på Folktandvården Rosenlund i Stockholm. Anledningen till att han nu jobbar på Aqua säger Demir beror på Amer Hot och Ali Farahzadi. ”Amer och… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.