Aurelia efter tandimplantat: Jag vågar le utan att skämmas 

På grund av en olycka som barn har Aurelia Jansson levt med tandprotes sedan hon var 18 år. Problemen med proteserna har varit många och i början av 2014 påbörjade hon sin tandimplantatbehandling.

– Jag glömmer aldrig när jag kunde njuta av en tugga äpple igen, säger Aurelia.

Ett olyckligt fall i en trappa resulterade i en skada som gjorde så att Aurelia Jansson tvingades dra ut nästan alla tänder i både över och underkäken. Sedan 18 års ålder har hon levt med tandproteser.
– Jag har alltid upplevt stora problem med dem. Det hände att proteserna ramlade ut när jag åt. Det var verkligen pinsamt. Jag har alltid varit obekväm med att le på grund av tändernas utseende, säger Aurelia. 


Bättre liv med tandimplantat

Aurelia flyttade till Göteborg 2010 och besvären med tandproteserna fick henne att besöka en av Aqua Dentals kliniker. Där träffade hon tandläkaren Martin Beiring och de pratade om tandimplantat som ett lämpligt alternativ för henne.

– Jag var så nervös när jag kom till kliniken, men eftersom tandläkaren var så lugn och förklarade allting på ett bra och noggrant sätt kändes det bra. För mig som patient var det viktigt att veta exakt vad som skulle hända. 

I början av 2014 påbörjade Aurelia tandimplantatsbehandlingen. Från början var hon lite orolig men allting gick smidigt. Hon började med att fästa sex skruvar i underkäken och när den var färdig påbörjades ett lika stort ingrepp i överkäken. Att processen fick ta tiden den behövde och att ingenting stressades fram tror Aurelia var en av faktorerna som gjorde att hon aldrig upplevde några problem med implantaten.

”Slipper oroa sig”

Totalt tog behandlingen två år och Aurelia är otroligt nöjd med slutresultatet. Hon säger att tandimplantaten förändrat hennes liv, på riktigt. Nu slipper hon oroa sig för att tänderna ska trilla ut när hon pratar. Hon kan äta precis vad hon vill utan att oroa sig över tänderna, dessutom har smakupplevelsen blivit bättre. 
– Jag glömmer aldrig när jag kunde njuta av en tugga äpple igen. Att höra det där ”krispiga” ljudet när tänderna biter in i frukten. Med tandimplantaten kan jag uppleva saker på nytt, sådant som jag gått miste om så länge.

Att kunna leva med nya tänder som ser naturliga ut, och som hon slipper oroa sig för, gör Aurelia till en gladare människa. Tandimplantaten har på många sätt förändrat hennes liv till det bättre.
– Jag vågar le på riktigt, utan att tänka på tändernas utseende och prata utan att skämmas. Jag har fått ett mycket bättre självförtroende och känner mig gladare. När jag hälsade på min syster så sa hon att jag verkar lyckligare eftersom jag skrattar och ler mer nu.

Aurelias behandling gick smidigt och hon upplever bara en positiv förändring sedan hon satte in tandimplantat. 
– Det är det bästa beslut jag har tagit. Jag rekommenderar det verkligen. Det är också viktigt att hitta en tandläkare som man kan lita på, som jag gjorde, säger hon. 

Är du intresserad av tandimplantat? Den 24 augusti är du välkommen på Öppet hus hos oss, både i Stockholm och Göteborg. De 30 första som anmäler sig får dessutom en kostnadsfri konsultation under dagen.

Säkra implantat med stabilt resultat

Tandimplantaten som fästes i Agnetas käke är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som vår förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.