Om du har ont i tänderna är det viktigt att kontakta en tandläkare. Vänta inte med att söka hjälp. Boka en akuttid så fort som möjligt.

Du kanske har tandvärk, misstänker en infektion i tandköttet eller tappat en lagning/plomb. Du söker dig till en tandläkare för att få bukt med besväret och även få svar på varför det gör ont. Det du behöver är att boka en akutundersökning. Väntar du för länge finns det större chans att problemet utvecklas och blir svårare att åtgärda vid ett senare tillfälle.

Under följer kort beskrivning på vad de olika besöken innebär.

Vanlig undersökning – Då tittar tandläkaren på alla dina tänder, tar röntgenbilder och utvärderar vad som kan behövas åtgärdas i munnen och därefter bokar man oftast nya tider om så är nödvändigt.

Akuttandvård på vardagar – På en akutundersökning hos en akuttandläkare fokuserar man på tanden/problemet i munnen som patienten söker hjälp för. Akuttandläkaren riktar in sig på att ställa en diagnos, hitta problemet och sedan åtgärda det. Tandläkarna gör alltid allt de kan i mån av tid och kapacitet. Det är alltid svårt att veta hur lång tid som kan behövas bokas in för att kunna göra en permanent lösning, så möjligheten finns alltid att man får lösa situationen provisoriskt, lindra patientens smärtor och boka en ny passande tid så fort som möjligt. I konsultation med dig som patient går vi även igenom hela munnen om tid finns vid samma besök.

•  Akuttandvård på helgen – När vi har helgöppet för akutpatienter vill vi givetvis hjälpa så många som vi bara kan. Därför är det bra att ha i åtanke att man kan få vänta lite innan man får komma in till akuttandläkaren. Detta på grund av att man aldrig vet vad som kan behövas göras förrän patienten är på plats i stolen. I Stockholm har vi öppet alla dagar och i Göteborg har vi redan nu öppet på lördagar men kommer inom kort öppna upp för söndagar också.

Priser akuttandvård

Hos oss har tandvärk samma pris hela veckan. Som första tandläkarkedja har vi tagit bort det prispåslag som har förekommit på kvällar och helger, vilket på många andra kliniker och kedjor kan innebära ett tillägg på 50 procent eller mer. Tandvärk och olyckor går aldrig att planera och därför har vi beslutat att en åtgärd inte ska behöva kosta mer på en lördag än en tisdag. Det är det vi kallar för tandvård på dina villkor. 

Vid akuta besvär ring 010 188 00 00 så ska vi försöka hjälpa dig omgående.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer