porslinsfasad

Vår skalfasads-specialist berättar: så går en behandling till

Ali Salehi är en av Aqua Dentals experter när det kommer till skalfasader. Ali  har en mycket unik utbildning och erfarenhet. Han är både specialisttandläkare inom oral protetik och har dessutom studerat estetisk tandvård i tre år vid det berömda universitetet Kings college i London. Här berättar han hur en typisk behandling med porslinsfasader går till hos honom.

1. Vid första besöket pratar vi om era önskemål och möjligheter till förbättring av utseendet på tänderna. Under detta besök vill vi samla all den information som behövs för att kunna utarbeta en modell på tänderna som motsvarar dina förväntningar och som förutsättningarna tillåter i det individuella fallet. Vi kommer att ta röntgen, kliniska foton och avtryck. Modellen tar en tandtekniker fram som är ett exempel på hur dina tänder i framtiden kommer att se ut. För att ta fram modell tillkommer extra kostnad men det tar du ställning till först efter att du talat med tandläkaren och tycker att ni har samförstånd.

2. Vid andra besöket kan vi visa dig en modell på dina nya tänderna och du kan även få prova modellen av tänderna för att bedöma om ditt nya leende passar till resten av ansiktet. Vid behov gör vi också justeringar av tänderna efter dina önskemål, så långt som möjligt. Du får ett prisförslag vid det här besöket och information om antal besök som krävs för att utföra arbetet. Nu kan du besluta eller fundera över om du vill fortsätta med behandlingen.

3. Vid det tredje besöket kommer arbetet påbörjas och dina tänder förberedas för keramiska skalfasader enligt den modell som vi har planerat. Det kan ta mer än ett besök beroende på arbetets omfattning. Du lämnar besöket med provisorium som liknar de färdiga skalfasaderna. Nu kan du visa ert leende för familj och vänner. Du får också tid att informera oss om något behöver justeras.

4. Om du är nöjd med utseendet på de provisoriska tänderna kan de bytas ut mot färdiga keramiska fasader vid det fjärde besöket. Om det är många tänder som behandlas kan det behövas fler besök. Besöket avslutas med information och en tid för kontroll av dina nya skalfasader.

Just nu: Gratis konsultation för estetisk tandvård om du bokar tandläkarundersökning innan 31/10.

Välkommen till oss för konsultation. Ring 020-20 20 80 eller mejla direkt på info@aquadental.se.

Senaste nyheterna

 • aqua_case_agneta

  Agnetas tänder började lossna: ”Trodde inte att det hände oss med fina tänder”

  Hennes tänder var vita, hon hade inte rökt på 20 år och slarvade aldrig med tandborstningen. När Agnetas tänder började lossna blev både hon och vänner förvånade. I dag har hon tandimplantat och är otroligt nöjd med både behandling och resultat.   Göteborgaren Agneta, 61, har alltid varit mån om sin tandhygien och fick inte sällan komplimanger… Läs mer

 • laserr

  För Israa som lider av tandvårdsrädsla blev lasertandvård räddningen.

  Under hela barndomen samt även i det vuxna livet har Israa Daklallah lidit av tandvårdsrädsla. Inför varje tandläkarbesök har hon känt ångest och oro. När hon blev upplyst om att det fanns en metod som heter lasertandvård och testade den hos oss blev upplevelsen hos tandläkaren någon helt annan. Hur hörde du talas om Aqua Dental… Läs mer

 • Erik Enokidoversion1

  Erik om sina tandimplantat: ”Att borra ett hål är värre än det här”

  Sjuttiotalets amalgamfyllningar eroderade och började spräcka hans tänder. Efter gedigen research bestämde sig Erik Dagemark för att skaffa tandimplantat hos Aqua Dental. – Att borra och dra ut tänder gillar jag inte, det är värre att borra ett hål än att göra det här, säger han. Erik Dagemark kommer från Göteborg och arbetar som affärsutvecklare. Han har… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.