Ali Salehi är en av Aqua Dentals experter när det kommer till skalfasader. Ali har en mycket unik utbildning och erfarenhet. Han är både specialisttandläkare inom oral protetik och har dessutom studerat estetisk tandvård i tre år vid det berömda universitetet Kings college i London. Här berättar han hur en typisk behandling med porslinsfasader går till hos honom.

Passa på att boka tid just nu

Just nu får du en fri konsultation inom estetisk tandvård om du bokar en basundersökning. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. 

1. Vid första besöket pratar vi om era önskemål och möjligheter till förbättring av utseendet på tänderna. Under detta besök vill vi samla all den information som behövs för att kunna utarbeta en modell på tänderna som motsvarar dina förväntningar och som förutsättningarna tillåter i det individuella fallet. Vi kommer att ta röntgen, kliniska foton och avtryck. Modellen tar en tandtekniker fram som är ett exempel på hur dina tänder i framtiden kommer att se ut. För att ta fram modell tillkommer extra kostnad men det tar du ställning till först efter att du talat med tandläkaren och tycker att ni har samförstånd.

2. Vid andra besöket kan vi visa dig en modell på dina nya tänderna och du kan även få prova modellen av tänderna för att bedöma om ditt nya leende passar till resten av ansiktet. Vid behov gör vi också justeringar av tänderna efter dina önskemål, så långt som möjligt. Du får ett prisförslag vid det här besöket och information om antal besök som krävs för att utföra arbetet. Nu kan du besluta eller fundera över om du vill fortsätta med behandlingen.

3. Vid det tredje besöket kommer arbetet påbörjas och dina tänder förberedas för keramiska skalfasader enligt den modell som vi har planerat. Det kan ta mer än ett besök beroende på arbetets omfattning. Du lämnar besöket med provisorium som liknar de färdiga skalfasaderna. Nu kan du visa ert leende för familj och vänner. Du får också tid att informera oss om något behöver justeras.

4. Om du är nöjd med utseendet på de provisoriska tänderna kan de bytas ut mot färdiga keramiska fasader vid det fjärde besöket. Om det är många tänder som behandlas kan det behövas fler besök. Besöket avslutas med information och en tid för kontroll av dina nya skalfasader.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  porslinsfasad

  Kompositfasader - ett snabbare alternativ

  Ett alternativ till porslinsfasader är kompositfasader. Med kompostifasader framställs tandens nya ytskickt istället av plast som fästs i flera lager direkt på tanden istället för att först gjutas och sedan limmas fast. Detta innebär att en kompositfasad går ännu snabbare att göra än en porslinsfasad. Läs mer

  skalfasader

  Skalfasader, porslinsfasader och komposit

  För många som är missnöjda med sina tänders utseende kan skalfasader i porslin vara en både snabb och långvarig lösning. Om tänderna är sneda, spruckna, missfärgade, har fula lagningar, stora glipor eller har slitits ner efter år av tandgnissling kan du få ett nytt vackert leende, relativt snabbt och billigt, med hjälp av porslinsfasader. Läs mer

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer