Att bestämma sig för att sätta in implantat är ett stort beslut. Innan du bestämmer dig för att välja tandimplantat har du säkerligen många frågor du vill ha svar på. Här hittar du de allra vanligaste frågorna vi får gällande tandimplantat med tillhörande svar.

Den 23 februari håller vi öppet hus i Stockholm och den 9 mars bjuder vi in till öppet hus i Göteborg. Då får du träffa våra tandläkare och kan passa på att ställa dina frågor. Passa på att bli bland de 30 första som anmäler sig och få en kostnadsfri konsultation under vårt öppet hus.

Vad kostar ett tandimplantat?

Det är helt individuellt då det finns flera saker att ha i åtanke och ta hänsyn till innan man kan ge ett prisförslag. Ett fullständigt implantat, det vill säga, en tand kostar cirka 20 000 kronor hos oss. Detta betyder dock inte att två tänder kostar det dubbla utan därefter måste man ta hänsyn till karens, högkostnadsskydd, anledning till implantatet och så vidare.

Hur lång tid tar en behandling?

Detta varierar mellan patienter beroende på flera olika anledningar. Exempelvis om man behöver ta ut tänderna eller om man redan saknar de tänder man önskar ersätta. Även hur omfattande ingreppet är, ska du ersätta en tand eller en hel tandrad, avgör hur lång tid behandlingen tar. Man måste alltid ta hänsyn till läkningstider och alla patienter är olika även där. Det kan alltså variera från några få månader upp till ett år. Under konsultationen som man börjar med får man vidare information om hur många besök just din behandling kommer att kräva.
Läs mer om tandimplantat här

Kan man få lugnande?

Vi erbjuder lugnande till våra patienter.

Söver ni ner era patienter?

Vi söver inte ner patienter på Aqua Dental.

Gör det mycket ont?

Detta varierar alltid från patient till patient. Den allmänna uppfattningen är att det gör mycket mindre ont än vad de flesta förväntar sig. Våra tandläkare har lång erfarenhet och är otroligt stadiga på handen när de utför dessa behandlingar.

Har era tandläkare lång erfarenhet?

Hos oss arbetar några av de tandläkarna i Sverige som sätter flest implantat. Vi arbetar med implantat på nästan alla våra kliniker och samtliga är utrustade med den teknik som krävs.
Här kan du läsa mer om våra tandimplantatbehandlingar

Ingår det i högkostnadsskyddet?

Tandimplantat ingår i högkostnadsskyddet.

Vad använder ni för olika material?

Vi använder oss främst av titanskruvar, men vi arbetar även med den metallfria metoden Zirconium. De märkena som används först är Nobel, Astra och Strauman.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Målsättningen att kunna erbjuda Sveriges bästa och tryggaste tandvård

Hos oss på Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta tandläkare. Det är en del i arbetet för att uppnå vårt mål att kunna erbjuda Sveriges bästa och tryggaste tandvård. Hos oss arbetar Louise Hägglund som ansvarig för odontologi- och patientsäkerhetsfrågor. Tillsammans med vår kvalitetsansvarige Jan Ekenbäck och ett team av tandläkare från våra kliniker arbetar hon för att utveckla och förbättra vår tandvård

Läs mer om Aqua Dentals kvalitetsarbete här