Zirkoniumoxid är ett vävnadsvänligt material som är fritt från metaller, därför kan det vara fördelaktigt för dig som till exempel är nickelallergiker eller känslig mot titan att sätta in Zirkoniaimplantat.

På Aqua Dental har vi specialister som har lång erfarenhet av protetik och att behandla alla möjliga fall av förlorade eller skadade tänder.  Materialet (Zirkoniumdioxid) har en ljus nyans och ser rent estetiskt bättre ut mot emaljfärgen. De har lång hållbarhet och vi erbjuder både en metallfri krona eller bro på ett zirkoniumimplantat.

 

Se filmen där Martin Beiring pratar om olika typer av tandimplantat och hur de fungerar: 

Det har inte gjorts särskilt många studier på hur materialet (Zirkoniumdioxid (ZrO2), eller Zirkonia) fungerar trots att det har använts i dentalprodukter i över 20 år. Men nu har forskare vid Sahlgrenska akademin gjort en långtidsstudie och i den kunnat se att det fungerar väl.

Källa: http://www.tandlakartidningen.se/

Källa: http://www.straumann.co.uk/

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer