baharehh

Tandhygienistens hemliga vapen mot tandlossning

Ett enkelt och effektivt sätt att få ett friskare tandkött. För tandhygienisten Bahareh Hosseini är mjölksyrabakterierna i ProDentis ett naturligt komplement som ger resultat i behandlingen av tandlossning.

Läs mer: Så fungerar tandimplantat

Efter 10 år som tandhygienist kan Bahareh Hosseini det mesta om tandlossning och vet att många av hennes patienter för en daglig kamp mot de bakterier som orsakar sjukdomen. För att hjälpa dem i den kampen rekommenderar Bahareh mjölksyrabakterier, ett enkelt och effektivt komplement till den vanliga behandlingen och ett komplement som gör skillnad.

– Det finns inget annat på marknaden som har den här effekten och är helt utan bieffekter, berättar hon.

Ungefär 40 procent av befolkningen lider av någon form av tandlossningssjukdom, många utan att veta om det. För Bahareh Hosseini blir en stor del av hennes jobb att informera om sjukdomen och förklara hur man ser till att hålla bakterierna som orsakar den under kontroll. De viktigaste råden är självklart att borsta tänderna noga, använda tandtråd och att regelbundet besöka tandläkare och tandhygienist. Men som ett komplement till detta rekommenderar Bahareh även ProDentis mjölksyrabakterier.

– Mjölksyrabakterier kan man använda jämnt, det är ju bara nyttigt. Men framförallt om man har tandlossning så är det bra som ett komplement till behandlingen, berättar hon.

Köp ProDentis mjölksyrabakterier på Aqua Dentals webshop

Saknar du en eller flera tänder? Läs mer: Så fungerar tandimplantat

Ett enkelt sätt att må bättre

En av de stora fördelarna med ProDentis är enligt Bahareh enkelheten. Även de patienter som annars slarvar med att följa instruktioner om rengöring brukar ha lätt att följa rådet om att bara ta en sugtablett om dagen, vilket i sig kan ha en stor effekt.

– På de patienter som av någon anledning inte kan göra rent tänderna ordentligt ser man en enorm skillnad. Det blir mindre synligt plack och tandköttet får en annan konsistens. Man märker det även när man mäter tandfickor, säger hon.

Dessutom framhåller Bahareh Hosseini mjölksyrabakterierna som ett mer naturligt sätt att ta hand om munnen. Istället för att utrota och skölja bort alla bakterier så ser man till att hålla en frisk och balanserad bakterieflora i munnen. När bakteriefloran är i balans får nämligen de ”dåliga” bakterierna som orsakar tandlossning svårare att växa till sig och det blir lättare att hålla tandköttet friskt.

– Patienter som jag introducerat till detta är mycket renare i munnen och de är nöjda. Sen behöver inte jag påminna dem så mycket om att inte slarva med rengöringen. Det är en win-win, berättar Bahareh och skrattar.

Köp ProDentis mjölksyrabakterier på Aqua Dentals webshop

Senaste nyheterna

 • aqua_case_agneta

  Agnetas tänder började lossna: ”Trodde inte att det hände oss med fina tänder”

  Hennes tänder var vita, hon hade inte rökt på 20 år och slarvade aldrig med tandborstningen. När Agnetas tänder började lossna blev både hon och vänner förvånade. I dag har hon tandimplantat och är otroligt nöjd med både behandling och resultat.   Göteborgaren Agneta, 61, har alltid varit mån om sin tandhygien och fick inte sällan komplimanger… Läs mer

 • laserr

  För Israa som lider av tandvårdsrädsla blev lasertandvård räddningen.

  Under hela barndomen samt även i det vuxna livet har Israa Daklallah lidit av tandvårdsrädsla. Inför varje tandläkarbesök har hon känt ångest och oro. När hon blev upplyst om att det fanns en metod som heter lasertandvård och testade den hos oss blev upplevelsen hos tandläkaren någon helt annan. Hur hörde du talas om Aqua Dental… Läs mer

 • Erik Enokidoversion1

  Erik om sina tandimplantat: ”Att borra ett hål är värre än det här”

  Sjuttiotalets amalgamfyllningar eroderade och började spräcka hans tänder. Efter gedigen research bestämde sig Erik Dagemark för att skaffa tandimplantat hos Aqua Dental. – Att borra och dra ut tänder gillar jag inte, det är värre att borra ett hål än att göra det här, säger han. Erik Dagemark kommer från Göteborg och arbetar som affärsutvecklare. Han har… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.