Tandvårdsrädsla är ett utbrett problem. Nästan varannan svensk känner en oro eller ett obehag inför att gå till tandläkaren. Ofta räcker det med ett personligt och lugnt bemötande för att patienten ska känna sig lugn. 

Så många som varannan vuxen svensk känner oro inför sina tandläkarbesök, ungefär fem procent av alla vuxna svenskar lider av svår tandvårdsfobi. För vissa är problemen hanterbara, men för andra skapar rädslan så stora problem att de helt enkelt inte går till tandläkaren och därmed utsätter sin munhälsa för stora risker. 

Lång erfarenhet av tandvårdsrädsla

Har du stora problem med tandvårdsrädsla har vi tandläkare med utbildning och lång erfarenhet att behandla patienter som är tandvårdsrädda. Vi vill förändra känslan många känner inför sitt tandläkarbesök och göra ditt besök hos oss så behagligt som möjligt. Våra kliniker är ljusa och fräscha och designade för att du som patient inte ska behöva få känslan av en traditionell tandläkarmotttagning. 

På Aqua Dental försöker vi ”förstå” patienten och anpassa behandlingen därefter. Berätta om rädsla redan när du bokar så sätter vi av en lite längre tid med någon av våra tandläkare som är mycket erfarna på att behandla patienter med tandvårdsrädsla. Du kan komam till oss och träffa din tandläkare utan att behöva göra någon behandling. Ni kan prata igenom undersökningen och eventuella åtgärder och sedan är valet ditt när och om du vill gå vidare. Om du känner stor ångest inför dina besök erbjuder vi även lugnande inför behandlingen. 
Tips: Så kommer du över din tandvårdsskräck, klicka här

Lasertandvård kan hjälpa tandvårdsrädda

Vi erbjuder även våra patienter lasertandvård. Behandlingen är 95 procent smärtfri och för patienter som har tandvårdsrädsla är vi väldigt glada över att nu kunna erbjuda det hos oss. Det kan upplevas som en stor lättnad att slippa höra ljudet från borrandet och de obehag som många människor känner när man går till tandläkaren. För de som lider av tandvårdsrädsla kan laser definitivt vara lösningen och lindra obehaget. Laserbehandling kräver ingen bedövning, det är den största skillnaden om man jämför med den traditionella tandvården där man använder sig av bedövningssprutor samt borrar i tänderna för att få bort karies. 
Så blev lasertandvård Israas räddning, läs mer här

Viktigt att gå till tandläkaren

Att känna rädsla eller obehag inför ett tandläkarbesök är som sagt vanligt. Vanligt är att rädslan eller obehaget gör att man undviker att besöka tandläkaren vilket på lång sikt leder till sämre tandstatus.

Tandvårdsrädsla kan bero på en mängd olika faktorer. Därför är det viktigt att behandlingen anpassas individuellt och efter varje patients egna förutsättningar. En del personer är spruträdda, en del känner obehag av ljudet från tandläkarborren och andra är rädda för att få vatten i halsen eller att man inte ska kunna andas under behandlingen.

Att skapa en stressfri och lugn miljö är viktig för att patienten ska känna sig trygg och avslappnad och samtidigt ha stor tillit till tandvårdsteamet. Berätta alltid för din tandläkare om hur du känner så att behandlingen kan göras trygg och anpassad utifrån just dig. 

HÄR kan du läsa mer om lasertandvård samt boka tid.
Är du i behov av att träffa en tandläkare akut? Klicka här

Vill du boka en tandläkartid? Fyll i formuläret nedan så ringer vi upp dig för att boka en tid

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  laser

  Tandläkarskräck? Nu slipper du borren!

  Ljudet av tandläkarborren kan få det att isa sig i ådrorna på de allra flesta. Med laser behövs ingen borr. Här är fem fördelar med lasertandvård. Läs mer

  Lasertandvård Aqua Dental

  Revolutionerande teknik – Lasertandvård

  På Aqua Dental erbjuder vi våra patienter lasertandvård. Behandlingen är 95 % smärtfri och en innovation som förändrat den traditionella tandvården globalt. Det är få tandläkare i Norden som använder lasertandvård men i länder som Tyskland, Italien och USA är det väldigt populär. Den nya lasertekniken revolutionerar dagens allmänna tandvård och innebär endast fördelar för patienten. I dagsläget erbjuder vi lasertandvård på kliniken i Hammarby Sjöstad. Läs mer

  allmäntandvård - bild

  Allmäntandvård

  Med allmäntandvård avses alla de ingrepp och undersökningar som vi oftast associerar med tandläkarbesök. Det kan vara allt ifrån regelbundna undersökningar, förebyggande behandlingar, rotfyllningar, till lagningar och tandutdragningar. Vi på Aqua Dental utför alla dessa behandlingar med målet att göra din tandvård så behaglig och enkel som möjligt Läs mer

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer