Dajana: Mitt jobb är min största hobby

Ett snabbt växande företag behöver engagerade medarbetare. På tandvårdskedjan Aqua Dental ser Dajana Houdek till att det blir verklighet. Hon är personalchefen som brinner för att hjälpa de anställda att utvecklas – och må bra på jobbet.

Dajana Houdek är inne på tredje året som personalchef på tandvårdskedjan Aqua Dental. En arbetsroll som vuxit i omfattning i samma snabba takt som bolaget, som vuxit från cirka 40 anställda till att i dag involvera nästan 250 medarbetare. 
– Jag jobbar mycket med rekrytering, där det viktigaste är att hitta medarbetare som delar Aqua Dentals värderingar, passion och driv. Personer som tycker att det är spännande att vi växer och som vill vara med och utveckla företaget tillsammans med oss, säger hon. 

När Dajana håller sina anställningsintervjuer berättar hon gärna om de stora möjligheterna som finns för anställda att utvecklas inom företaget. 
– Här får man utnyttja sin kompetens till fullo, genom att vi tar tillvara på våra medarbetares kunskaper och erfarenheter samtidigt som vi både uppmuntrar och erbjuder goda möjligheter att växa inom bolaget, genom till exempel internutbildningar, säger hon och fortsätter: 
– I vanliga fall byter man jobb för att utvecklas men hos oss behöver man inte det. Det har jag inte upplevt någon annanstans.

För potentiella nya medarbetare brukar hon även poängtera hur viktigt det är för företaget med god känsla för service.  
– Vi är unika i och med att vi lyckas hålla en så hög servicenivå. Vår personal ger alltid det där lilla extra, med målet att varje patient ska gå från sitt tandläkarbesök med en ”wow”-känsla. Det är inte lätt att upprätthålla men något som vi fokuserar oerhört mycket på för att det ska bli en naturlig del i all vår personals sätt att bemöta människor. 

Högt i tak och stor arbetslust 

Förutom rekrytering av ny personal är en personalchefs viktiga uppgift att se till så att den befintliga personalen mår bra. Det gör Dajana genom att vara närvarande på klinikerna, för att all personal ska känna sig sedd och hörd. Även för att snabbt kunna uppfatta och ändra på saker som kan fungera ännu bättre ute i verksamheten.
– Jag upplever att vi har högt i tak och har en nära dialog med varandra. Vi är inte bara kollegor utan vi respekterar varandra på det sätt som god vänner gör. Att det kan fungera så bra är tack vare korta beslutsvägar och en ledning som arbetar nära verksamheten, säger hon. 

Dajana Houdek brinner för att se människor utvecklas och har alltid haft en passion för service. Innan hon vidareutbildade sig inom personalfrågor arbetade hon som tandhygienist. Med lång erfarenhet inom tandvården är hon nu säker på att hon har hittat rätt. 
– För mig är det här inte bara ett jobb utan en hobby. Arbetar man med människor blir man aldrig färdig och det är det jag gillar. Det är det absolut roligaste och mest intressanta jobbet jag har haft, säger hon. 

Tandvårdskedjan som går sin egen väg 

Samtidigt uppskattar Dajana hur mycket företaget utvecklar henne själv. 
– Aqua Dental har lärt mig att tänka ”outside the box”. Vi vågar tänka annorlunda och inte göra som alla andra. Jag kan inte tänka mig att jobba på något annat företag. 

Med förväntning i blicken ser hon fram emot en framtid där Aqua Dental bara kommer fortsätta växa. 
– Det här är bara början på en fantastisk resa. När jag tänker på allt vi har framför oss känner jag ett pirr i hela kroppen, avslutar hon.

Vill du träffa Dajana och ta en kaffe? Kontakta henne på dajana@aquadental.se

Läs mer om Aqua Dentals kvalitetsarbete här

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.