Sofia_AquaDentalny

Därför ska du inte vänta med att gå till tandläkaren när du har tandvärk

Postat av Tobias Berg, kategoriserat under Tandvård.

Tandvärk beror oftast på ett allvarligt kariesangrepp och att vänta med att gå till tandläkaren kan bli både dyrt och smärtsamt.

Den vanligaste orsaken till tandvärk är att tandnerven, pulpan, blivit inflammerat av ett kariesangrepp. När en kariesbeläggning får växa till sig angriper den emaljen på tanden och bryter ner den. Till slut tar sig kariesbakterierna hela vägen ner till pulpan. När angreppet kommer ner till pulpan uppstår en inflammation som skapar ett övertryck i nerven och det är då man drabbas av tandvärk. Går man inte till tandläkaren direkt blir smärtan också bara värre.

Behöver du akut tandvård? kontakta oss här.

När tandnerven blir inflammerad måste man ofta utföra en rotfyllning för att rädda tanden. Men åtgärdar man inte problemet i tid dör också nerven och inflammationen fortsätter ner till tandbenet. Då räcker det kanske inte med en rotfyllning utan istället måste du dra ut hela tanden.

Var det över ett år sedan du var hos tandläkaren? Fyll i nedanstående formulär så får du ett riktigt bra erbjudande!

Ditt telefonnummer

Din epost

I många fall kan du dock upptäcka kariesangrepper tidigt i form av ilningar. Om du drabbas av ilningar som inte går över är det därför bra att uppsöka en tandläkare så snabbt som möjligt, så att angreppet inte blir värre. Då kan du undvika mycket smärta och kostsamma ingrepp, som rotfyllningar och utdragna tänder.

Det är dock inte bara karies som orsakar tandvärk. Problemen kan också uppstå till följd av av inflammationer i tandköttet eller sprickor i tänderna. Det kan ofta vara svårt att känna skillnad på olika typer av tandvärk, och oavsett vad den beror på är det alltid bra att rådfråga din tandläkare innan problemen blir värre.

De bästa tipsen för att slippa både smärta och kostsamma behandlingar är därför att vara noggrann med sin munhygien och att regelbundet gå till tandläkaren. 

Var det över ett år sedan du var hos tandläkaren? Fyll i nedanstående formulär så får du ett riktigt bra erbjudande!

Ditt telefonnummer

Din epost

Liknande nyheter

 • front-background

  Sommaröppet på Aqua Dental- Akut tandvård

  Tandproblemen tar inte ledigt på sommaren och det gör inte vi heller. Hos Aqua Dental kan du boka akuttider under hela sommaren. För oss på Aqua Dental är tillgänglighet en av de viktigaste delarna av vår erbjudande till dig som patient. Därför tar vi heller inget sommaruppehåll utan håller våra kliniker öppna för akutbesök precis… Läs mer

 • The aesthetic restoration of a lower molar tooth with composite resin.

  Så farliga är dina trasiga tänder

  Dåliga tänder ser inte bara illa ut – de kan även vara farliga för din hälsa. Om du har spruckna eller förlorade tänder kan du skaffa nya med hjälp av implantat. Här är 3 anledningar till att det kan vara en bra idé. Öppet hus om tandimplantat! Fri tandimplantatskonsultation till de 30 första som anmäler… Läs mer

 • visdomstand

  Ont i en visdomstand? Så behandlar du problemet

  Svullna käkar, smärta och svårigheter att gapa. Visdomständer som är på väg upp ger ofta upphov till tandproblem, men problemen kan se olika ut och behandlingen kan variera. De flesta får sina visdomständer när de är mellan 18 och 25 år, men vissa saknar helt anlag för visdomständer och får inga alls. Problemen med visdomständerna uppstår… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.