Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter att expandera. Under 2017 har de slagit upp dörrarna till en av Sveriges största privata kliniker och har nu gått samman med Stockholm Dental Group. Båda bolagen är delägare av tandläkarkedjan och alla kliniker kommer att gå under Aqua Dentals flagg.

Enligt Aqua Dentals VD Henrik Augustsson, som nu blir koncernchef, är denna sammanslagning ett naturligt steg.
– Vi har under en längre tid utvärderat olika alternativ för expansion, Stockholm Dental Group innebär en perfekt matchning för Aqua Dental. Vi har samsyn i hur modern tandvård skall bedrivas: med passion, tillgänglighet, högsta tänkbara kvalitet och där patientens behov sätts i fokus, säger Henrik Augustsson.

Stockholm Dental Group grundades av Eva Malmberg Reznik och Christina Efstratiadou 2005. De öppnade sin första klinik i Mörby Centrum, med målsättningen att ta ett helhetsansvar för patienterna genom att ha specialister på plats istället för att patienterna skulle behöva åka till olika ställen. 2011 öppnades nästa klinik i Sollentuna Centrum och 2014 växte Stockholm Dental Group med ytterligare en klinik i Nacka Forum. Dessa tre kliniker är några av Sveriges modernaste och här arbetar tandläkare med olika inriktningar och ett antal specialisttandläkare. 

– Aqua Dental kändes som en naturlig partner då de, precis som vi, hade målsättningen att bli den ledande tandvårdskedjan inom kvalitetssegmentet. I och med denna sammanslagning är vi en god bit på väg, säger Christina Efstratiadou.

Aqua Dental är i en expansiv fas och har som målsättning att erbjuda Sveriges bästa och tryggaste tandvård genom passion, kvalitet och tillgänglighet. Då Aqua Dental erbjuder en arbetsplats där specialister arbetar sida vid sida med varandra och allmäntandläkare sker en ständig kompetensutveckling. Tandvårdskedjan har ett 20-tal specialisttandläkare inom samtliga specialistområden. För patienterna innebär det erfaren och kompetent personal och högkvalitativa behandlingar.

Efter sammanslagningen har Aqua Dental nu tio kliniker med ett 80-tal behandlingsrum. I närtid kommer bolagen att konsolideras och ta fram gemensamma rutiner och processer.
– I och med att vi har samsyn i hur vi ser på tandvård och hur vi jobbar kommer det att bli en enkel integration. Vi kompletterar varandra väl kunskapsmässigt, säger Eva Malmberg Reznik.

Genom sammanslagningen finns nu en gemensam plattform där Aqua Dental kan erbjuda behandlingar av högsta kvalitet och fortsätta forma framtidens tandvård.

Vid frågor eller intervjuer
Henrik Augustsson
Koncernchef Aqua Dental
henrik.augustsson@aquadental.se


Läs hela intervjun med Aqua dentals vd här

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.