Josefine efter tandställning: Nu vill jag le på bild igen 

När Josefine inte blev erbjuden en tandställning av sin dåvarande tandläkare tog hon saken i egna händer. Valet föll till slut på en osynlig, så kallad lingual tandställning.

– Jag rekommenderar alla som funderar på att skaffa tandställning att ta tag i saken. Det är verkligen värt det i slutändan, säger hon.

 Josefine är 25 år och bor i Stockholm där hon arbetar på ett djursjukhus. Det är snart ett år sedan hon blev färdigbehandlad med lingual tandställning, det vill säga en räls som fästs på baksidan av tandraden och därför inte syns alls. En traditionell räls var aldrig ett alternativ. 
– Eftersom jag redan hade komplex för tänderna ville jag inte att det skulle kännas som att folk tittade mer på dem. Så för mig var det värt att betala extra för att ha den på insidan, alla dagar i veckan, säger Josefine. 

Tidigare var Josefines tänder både ojämna och trångställda, vilket bland annat gjorde de svåra att rengöra vilket ledde till problem med karies. 
– Jag tyckte inte att tänderna var fina, täckte ofta munnen när jag pratade och undvek att le på bilder. Jag upplevde att det blev värre med tiden och ville bara slippa tänka på det.

Josefine gick till tandläkaren med önskan om tandställning, men blev inte erbjuden någon. Trots besvikelsen tänkte hon inte låta det stoppa henne – utan bestämde sig för att betala tandregleringen själv.

Serviceinriktad personal 

Hon började med att gå på en fri konsultation vid Aqua Dentals klinik på Östermalm. 
– Jag gillade att kliniken var ljus och fräsch. Personalen väldigt tillmötesgående och jag kände förtroende för de som arbetade med mitt fall under hela behandlingen. Om ett fäste lossnade kunde jag snabbt komma in och få hjälp, berättar hon. 

Josefine hade tandställningen i 2,5 år och upplevde egentligen inga besvär alls. Det enda var att hon läspade lite de första veckorna, något som lätt sker eftersom rälsen kan störa tungan i början. 
–  Det gick över förväntan! För mig var det bara positivt när det spände lite för då visste jag att det hände något, säger hon. 

Såhär i efterhand är Josefine mycket nöjd med tänderna. Det blev nästan ännu finare än vad hon hade vågat hoppas på. 
– I dag vill jag le på bild och tänderna hindrar mig inte från att skratta i sociala sammanhang längre. Det känns jättebra, avslutar hon. 


Var det länge sedan du var hos tandläkaren? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig med ett generöst erbjudande. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.