Bahareh Hosseini arbetar som tandhygienist vilket innebär att hon i arbetet möter många patienter som valt att åtgärda sina tandproblem. När hon mötte specialisttandläkaren André Wikholm kändes det rätt och Bahareh valde att påbörja en tandregleringsbehandling.

Bahareh Hosseini är tandhygienist på Aqua Dental. På fritiden tränar Bahareh och umgås med sin familj. Bahareh har arbetat inom tandläkarbranschen sedan 2001 och har varit tandhygienist sedan år 2005. Att hon valde att arbeta inom tandläkarbranschen beror på att hon alltid haft en önskan om att arbeta inom en bransch som innefattar människokontakt. Att som tandhygienist också få möjligheten att hjälpa människor med sin hälsa gjorde valet enkelt. 

Bahareh tillbringar dagarna med människor som har olika tandproblem och som väljer att åtgärda dem. Det har resulterat i att hon själv funderat mycket över sina tänder. I februari 2018 valde hon att åtgärda sitt egna problem med trångställda tänder och bettfel. Förutom det fysiska lidandet gav de trångställda tänderna henne också komplex över utseendet av tänderna. Inte minst då hon har ett arbete där hon möter nya människor varje dag. 

Har du några funderingar gällande tandreglering? Fyll i formuläret så ringer vi upp dig. 


På grund av problemen hade Bahareh länge funderat på att genomföra en tandreglering. Genom åren har hon besökt flera olika tandläkarmottagningar för att hitta någon passande tandläkare, men ingen av klinikerna hon besökte kändes rätt. Till sist började Bahareh att arbeta på Aqua Dental där hon träffade kollegan och tandregleringsspecialisten André Wikholm med hans team. Efter att själv ha arbetat med André i över ett år och sett resultat från flera av hans behandlingar kände hon sig säker, det var hos honom hon skulle skaffa sin tandställning. 

André och Bahareh började diskutera hennes möjligheter och valet landade i en damon, en så kallad räls med vita fästen. Fördelarna hon upplevt med denna typ av tandställning är bland annat att det är lätt att hålla rent runt tandställningen. Hon upplever inte heller att tandställningen är skrymmande, som många verkar tro.

— Det kostar lite mer men det är värt varenda krona, säger Bahareh, och bekräftar att metoden av tandreglering var rätt för henne. 

Tandreglering för den slarvige

Bahareh har flera gånger fått frågan om varför hon valde just den tandställningen. Valet var enkelt för henne. Eftersom Bahareh upplever sig tappa bort sina nycklar och andra personliga tillhörigheter i det privata relativt ofta kändes det bra att ha en tandställning som alltid sitter fast på tänderna. På så vis slipper hon oron över att tappa bort de löstagbara skenorna, som exempelvis används vid andra metoder av tandreglering. Tandreglering kan förutom förbättrad estetik även innebära bättre tuggfunktion och en större tillfredsställelse över leendet. 

Bahareh har sett stora resultat redan efter sju månader, vilket gör att det känts lätt att fortsätta behandlingen. Flera personer har redan påpekat att tänderna blivit mer raka på så kort tid. Hennes behandlingstid är för tillfället beräknat till 18 månader. Behandlingstiden varierar dock väldigt från person till person. 

— Det känns bra. Jag känner att jag valde rätt metod av tandreglering och jag tror verkligen att jag kan få det bästa resultatet hos André. Jag rekommenderar alla som går i tankar om tandställning att åtminstonde besöka en tandläkare för en konsultation och ta reda på vilka möjligheter som finns, avslutar Bahareh Hosseini.


Passa på: Nu har vi lediga tider!

Är du intresserad av att skaffa tandställning? Boka en konsultation för att se vilken metod som skulle passa dig bäst. Om du bokar en basundersökning hos oss får du just nu en kostnadsfri konsultation inom estetisk tandvård på köpet! 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.