Sharareh Hoss har under sina tonår reglerat den övre tandraden. När hon blev äldre valde hon att vända sig till Aqua Dental för att även reglera den undre tandraden. 

Sharareh Hoss, 31 år, lever ett hektiskt liv i Stockholm. Tillsammans med sin syster driver hon en event- och PR-byrå, ett yrke som innefattar många sociala sammanhang och tillställningar. När Sharareh var yngre hade hon tandställning, en så kallad räls, på den övre tandraden på grund av ett bettfel. Den tandläkare som utförde behandlingen rekommenderade även Sharareh till att reglera tänderna på den undre tandraden. Det skulle dock förlänga behandlingen ytterligare ett år, vilket var något Sharareh inte gillade. Hon valde att inte utföra den behandlingen, något hon i dag ångrar:

— Jag var ung och dum och insåg inte vad det varit värt att ha tandställningen ytterligare ett år för att korrigera alla problem, säger hon. 

Åren gick och Sharareh var fortsatt missnöjd med den undre tandraden , trots att hon haft räls i yngre dagar. Med tanke på alla sociala sammanhang Sharareh befinner sig i berättar hon att hon ofta gruvat sig för att le, på grund av sina sneda tänder. Förutom det estetiska har det också varit svårt att rengöra mellan tänderna då de varit trångställda och det har resulterat i mycket tandsten. Efter en lång tids fundering valde Sharareh att åter igen söka hjälp för sina tänder, denna gång hos Aqua Dental. 

Funderar du på att skaffa tandställning? Läs mer här

Positivt överraskad med Invisalign

Innan Sharareh bokade tid för det första besöket gick hon in med inställningen att hon åter igen skulle behandlas med den klassiska rälsen. Det var något hon kände sig skeptisk till sedan behandlingen hon fick som tonåring. På Aqua Dental fick hon träffa tandläkare Sven Öqvist, en erfaren tandläkare inom tandreglering. Han utförde en undersökning och konsultation på Sharareh, där han klargjorde att Invisalign var en möjlig metod för henne. Sharareh blev förvånad då hon inte ens visste att denna typ av tandregleringsmetod fanns. Det gjorde valet enkelt:

—  Jag visste inte att man bara kunde ha skenor som tandställning. Det är så smidigt och enkelt, säger Sharareh.

Behandlingens genomförande

Idag har Sharareh haft tandställningen i ungefär 1,5 år och behandlingen börjar nå sitt slut. Invisalign är en behandling där du som patient byter skenor under processens gång, allt eftersom tänderna regleras. Sharareh har haft upp emot 30 skenor i sin behandling. Hon säger att behandlingen känns väldigt personlig och Sven har lyssnat på hennes önskemål. Exempelvis så skulle behandlingen ha varit klar för någon månad sedan, men varken Sharareh eller Sven ansåg resultatet vara som målbilden de satt upp. Därför beslutade de att fortsätta med behandlingen ytterligare några månader, vilket Sharareh inte ångrar:

— Det är en så smidig metod, så jag ser inga problem med att ha skenorna några månader längre än vad vi beräknat. I början av behandlingen var det en liten omställning i och med att skenorna ska plockas ur när man äter och så vidare, men det blev jag snabbt van vid, säger hon. 

När Sharareh är klar med den sista skenan ska de slipa vissa tänder för att tandraden ska bli jämn och rak. Något hon tror kommer resultera i att hon blir väldigt nöjd då hon redan nu ser att resultatet är väldigt nära slutmålet. 

— Jag ångrar inte att jag sökte hjälp för mina problem, det blev extra bra eftersom jag inte ens visste att Invisalign fanns. Jag har fått ett bra bemötande och kan sedan en tid tillbaka le med ett större självförtroende, berättar Sharareh Hoss.  

Passa på: Nu har vi lediga tider!

Är du intresserad av att skaffa tandställning? Boka en konsultation för att se vilken metod som skulle passa dig bäst. Om du bokar en basundersökning hos oss får du just nu en kostnadsfri konsultation inom estetisk tandvård på köpet! 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.