Har du slagit ut en tand eller har så trasiga tänder att de inte går att laga?Att tandimplantat har blivit så populärt har många skäl. Det fungerar som ersättning för förlorade tänder både estetiskt och funktionellt. Här är fem intressanta fakta om tandimplantat. 

Nu bjuder Aqua Dental in till öppet hus i Stockholm och Göteborg den 15/12. Fyll i formuläret nedan om du vill vara bland de 30 första som får en fri implantatskonsultation (värde 2000) under vårt Öppet Hus.

 • Kostnadsfri konsultation
 • Återfå tuggförmågan
 • Våga le igen

1. Tandimplantat - håller i längden 

Om du har förlorat tänder och väljer mellan olika alternativ att ersätta dem med är det bra att ha i åtanke att tandimplantat är en väldigt hållbar lösning. Implantat är mer permanenta än proteser och kräver bara hygieniskt underhåll och mera sällan en reparation. Dessutom är inte tandimplantat lika beroende av tänderna runt om som broar är. 

2. Behandlingen sker stegvis 

När det är dags för att påbörja behandlingen sker det vanligtvis i flera steg. Först förankras titanskruven i käkbenet. När den har läkt fast tar man ett avtryck på implantatet. Sedan tas en tandkrona eller bro fram av en tandtekniker och skruvas fast på skruven. Hur lång tid behandlingen tar är individuellt och beror på läkprocessen och ingreppets omfång.
Nyfiken på tandimplantat? Läs mer här

3. Växer ihop med käkbenet

 När implantatet fästs i käkbenet så växer titanskruven ihop med käkbenet. Titan är nämligen ett av få material som kroppen inte stöter bort. 

De 30 första som anmäler sig till kommande öppet hus får en fri tandimplantatkonsultation (värde 2000 kronor) under öppet hus.

4. Implantat kan inte få karies

Ett implantat i sig är artificiellt och därför kan det inte bildas någon karies. Självklart är det ändå viktigt att hålla god munhygien då de annars kan resultera i en infektion runt implantaten. Gå till din tandläkare eller tandhygienist regelbundet för att vara säker på att allting ser bra ut. 
Läs mer om tandimplantat och hur det fungerar här

5. Inga restriktioner kring ålder

Det finns inga restriktioner kring ålder när man ska genomgå en tandimplantatbehandling. Om en tand inte går att laga, skadas eller slås ut är tandimplantat alltid ett aktuellt alternativ. Låt en erfaren tandläkare bedöma just dina förutsättningar för en implantatbehandling. Åldern i sig spelar ingen roll i sammanhanget. 


Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  Implantat hos Aqua Dental.

  41-åringens mjölktänder gav honom huvudvärk

  41-åringen hade problem med mjölktänder som inte lossnat. Tandimplantat blev hans räddning. Saidimu Ole Ngais hade problem med mjölktänder som inte hade lossnat.Efter att ha varit missnöjd med sin tidigare tandläkare hittade han rätt hjälp hos Aqua Dental. Läs mer

  tandimplantaten

  Kerstin fick nya tänder och botade sin tandläkarskräck

  För 82-åriga Kerstin Schillerström blev tandimplantaten en vändning i tillvaron. Hon både botade sin tandläkarskräck och fick nya tänder. – Jag är uppväxt med att man knappt gick till tandläkaren så tänderna är inte skötta som de borde och då tar det stryk, berättar Kerstin Schillerström. Läs mer