Lista: Se fördelarna med lasertandvård

Det är många som lider av tandvårdsrädsla och som ryggar tillbaka av bara tanken på ljudet och vibrationerna från borren. Trots rädslan är det viktigt att gå till tandläkaren. Lasertandvård kan vara lösningen för dig. 

Att lida av tandläkarskräck eller drabbas av oro inför ett tandläkarbesök är vanligare än man tror. Det är ett utbrett problem, varannan vuxen känner nämligen ångest inför sitt besök och ungefär fem procent av svenskarna lider av tandvårdsfobi. Men det finns sätt att komma runt problematiken. Lasertandvård är en innovativ teknik som i stort sett enbart innebär fördelar för patienten. 

1. Slipp ljudet

Med lasertandvård slipper du höra ljudet från borren, något som många förknippar med ett obehag. Dessutom slipper du känna vibrationerna som förekommer vid vanligt borrande. Det är ett av de stora skälen att testa lasertandvård om du känner ångest inför ditt tandläkarbesök. 

2. Mindre risk för skada eller påverkan av granntänderna

Lasertandvård skapar mer komfort för patienten då man aldrig är i direkt kontakt med tanden. Det är också en väldigt precis behandling vilket minskar risken för skada eller påverkan av granntänderna. 

3. Oftast helt smärtfritt

En behandling med laser är oftast helt smärtfri. Ibland behövs inte ens bedövning eftersom ingreppet inte kommer att göra ont, detta beror självklart på ingreppets storlek.

4. Snabb och smidig behandling

Att behandla ett hål med laser tar inte mycket längre tid än en traditionell lagning, detta utan att det påverkar det slutgiltiga resultatet. 

Så blev lasertandvård räddningen för Viktor Frisk

Så fungerar lasertandvård

När vattenmolekyler kombineras med laserstrålen skapas små explosioner på tandens yta som i sin tur tar bort karies och kariesbakterier. Detta gör att resultatet med laser tandvård blir väldigt exakt. 
– Om man har testat att laga hål med en traditionell borr och har dålig erfarenhet av det skulle jag rekommendera att man testar laser, säger Reza Setayesh, tandläkare på Aqua Dental. 

Experter på att behandla tandvårdsrädda patienter

På Aqua Dental arbetar vi mycket med patienter som lider av tandvårdsskräck eller som upplever ett besök hos tandläkaren som väldigt ångestladdat. Vi vill ändra denna upplevelse och göra ditt besök hos oss så trevligt som möjligt. Våra kliniker är inredda med dig som patient i åtanke, de är ljusa och fräscha för att du inte ska få känslan av att du besöker en traditionell vårdinstitution.

Våra tandläkare har stor erfarenhet av patienter med tandvårdsskräck och du kan hos oss få möjlighet att träffa tandläkaren för att prata utan att behöva göra något ingrepp. Sedan är valet ditt när och om du vill ta nästa steg. Om du trots allt tycker att det känns väldigt jobbigt kan vi erbjuda lugnande inför behandlingen. 

I dagsläget erbjuder vi på Aqua Dental lasertandvård på kliniken på Kungsholmen.

Är du intresserad av att boka en laserbehandling? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.