Genomskinlig tandreglering fick honom att våga le 

Jon hade besvärats av sneda utstående tänder sedan tonåren, men ville inte ha en synlig tandställning. Lösningen på hans problem blev den moderna tandregleringsmetoden Invisalign. 
– I dag har jag en bättre självkänsla och vågar dra mer på mungiporna, säger han. 

Det var när Jon, nu 42 år, gick i högstadiet som han började störa sig på sina sneda utstående tänder och en utslagen tand. Som åtgärd fick han natttandställning, som inte fungerade särskilt bra. En traditionell fast tandställning, så kallad räls, ville han inte ha. 

År av missnöje med tänderna passerade, tills en dag då Jon bestämde sig för att undersöka vilka andra möjligheter som fanns. Han läste om Aqua Dental på internet och bokade tid på kliniken på Östermalm. Vid besöket fick han höra om tandregleringsmetoden Invisalign. 
– När de sa att man kunde ha tandställning som inte syntes tvekade jag inte. Jag var redo, säger han. 

Genomskinliga avtagbara plastskenor 

Jon genomgick behandling med Invisalign mellan somrarna 2016 och 2017. 
– Första veckan var jobbigast, men efter det hade jag inga besvär alls. Den breda massan la inte märke till att jag hade tandställning eftersom den knappt syntes, säger han 

En av fördelarna med Invisalign är att skenorna är genomskinliga. Jon menar även att han slapp andra problem som en räls kan ge. 
– Min son har en fast tandställning och jag såg bekymmer som han hade men inte jag, till exempel att mat fastnade. 

Hos Aqua Dental kände sig Jon väl bemött och uppskattade flexibiliteten med besökstider. Eftersom han jobbar i stan passade det perfekt att lägga besöken på sin lunch. 
– Det var ett smidigt koncept, även förarbetet med att ta bort min tandsten och dra ut visdomständer. Jag var i goda händer. 

 

Vackert och naturligt resultat 

När han tog bort tandställningen polerades och slipades tänderna, och den avslagna tanden fixades.
– Tandläkaren hade ett helhetstänk. Han såg detaljer som inte ens jag såg och som gjorde skillnad för utseendet. 

Jon är mycket nöjd med resultatet. 
– Det ser fint och naturligt ut. Man vill ju inte att det ska se ut som att man försöker ta jobb i Hollywood, säger han och skrattar till. 

Så länge han bor i Stockholm planerar han att vårda sina tänder hos samma tandläkarkedja. Han vill även rekommendera den genomskinliga tandregleringsmetoden till andra. 

– Har man pengarna är det definitivt värt det. Ju äldre jag blir desto tydligare blir det att tänderna är en av få saker som är socialt accepterat att förändra i utseendet. 

 

Går du i tankar på att reglera tänderna? Just nu får du en kostnadsfri konsultation inom estetisk tandvård när du bokar in en basundersökning hos oss. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.