”De nya tänderna kändes perfekta på en gång” 

Håkan Wredfors är en av många svenskar som drabbats av tandlossning. Besvär med ilningar och lösa tänder fick honom att söka hjälp hos en specialisttandläkare. I dag har han två implantat – och planerar att skaffa fler.  

Håkan Wredfors är en pensionerad finansman och en flitig tennisspelare. Han bor i villa tillsammans med sin fru i Stockholm. 

–Jag slutade röka för nästan 20 år sedan, men jag tror att den dåliga vanan kombinerat med mycket godsaker har haft stor påverkan på mina tänder, säger han. 

Håkan besvärades av ilningar, orsakade av blottade tandhalsar, och hade även en tand som satt löst. Till slut insåg han att tandproblemen inte skulle försvinna av sig själva. 
– Jag kände att jag behövde göra något åt det här innan det gick för långt. Man har ju hört historier om människor vars tänder blivit så dåliga att de inte kunnat äta längre, säger han. 

Konsultation för tandimplantat

Tandläkaren han gick hos vid den tidpunkten rekommenderade honom att uppsöka en specialist på tandimplantat. Av en händelse läste Håkan om tandläkarkedjan Aqua Dental i tidningen och bestämde sig för att boka in ett besök.

Första gången han träffade specialisttandläkaren Amer Hot var på en konsultation år 2014.
– Jag hade varit på andra ställen tidigare men det här kändes bättre. Jag fick direkt en bra kontakt med den trevliga och välkomnande tandläkaren. Ett gott bemötande som sedan varit en röd tråd genom hela behandlingen, hos all personal jag träffat på Aqua Dental. Det känns speciellt. 

Håkan behandlades genom borttagning av två kindtänder som sedan ersattes av tandimplantat. Från början var han orolig för ingreppen men berättar att personalen gjorde honom lugn. 
– De förklarade allt noggrant så att jag kunde känna mig trygg hela tiden, säger han. 

Funderar du på att skaffa tandimplantat? Anmäl dig till vårt Öppet Hus med chans till fri konsultation

Stor lättnad efteråt 

Slutresultatet blev han nöjd med från första stund. 
– När tänderna satt på plats kändes det perfekt på en gång. Det var en stor lättnad, de nya tänderna såg ut och kändes precis som riktiga!

Utan tandimplantat tror Håkan att tänderna hade fortsatt bli lösare och att hade fått svårare att tugga. 
– Det var inget att tveka om. Jag planerar även att skaffa fler implantat i framtiden. 

Att ersätta tänder med tandimplantat är en metod som Håkan varmt vill rekommendera. Han rekommenderar även att göra det hos Aqua Dental. 
– Personalen är kompetent, trevlig och tar verkligen ansvar för hela behandlingen du har betalat för, avslutar han. 

Vill du lära dig mer om tandimplantat? Klicka här

Säkra implantat med stabilt resultat

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående.


Är du intresserad av tandimplantat? Den 7 mars är du välkommen på öppet hus både i Stockholm och i Göteborg. Kom och prata med våra kompetenta tandläkare och ställ dina frågor. De 30 första som anmäler sig får dessutom en kostnadsfri konsultation under dagen.

Vill du boka tid eller har du några frågor?

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.
Jag godkänner att ni sparar mina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals policy