Published January 6th, 2015 by Tobias Berg, categorized under Featured.

För de allra flesta betyder ordet tandställningen en stor metallräls som under lång tid drar uppmärksamheten till sig och till dina sneda tänder. Men det många inte vet är att det finns en uppsjö av nya och spännande metoder för tandreglering som kan ge dig ett vackert leende snabbare och på ett mindre iögonfallande sätt än den klassiska rälsen.

Genomskinliga skenor

En effektiv och nästan helt osynlig metod för att räta ut dina tänder är Invisalign. Denna nyskapande tandställning skiljer sig från andra genom att den helt förlitar sig på genomskinliga skenor som sätts över tandraden du vill förändra. Systemet är uppbyggt på ett flertal sekvenser där varje skena bärs under två veckor för att sedan ersättas med en ny. Skenorna är utformad för att försiktigt, stegvis, flytta dina tänder till deras önskade position. Skenorna är också specialgjorda efter dina tänder vilket gör att de blir väldigt bekväma att bära.

 

Förutom att man slipper stora metallfästen i munnen och att skenorna är nästintill osynliga har detta system ytterligare en fördel i att den är avtagbar. Du kan därför ta av den vid speciella tillfällen då du vill vara helt utan tandställning. Du slipper dessutom vanliga problem som är kopplade till fasta tandställningar som svårigheter att rengöra tänderna eller att mat fastnar i tandställningen.

Invisalign erbjuder på så vis en unik flexibilitet utan att tumma på resultatet. Invisaligns innovativa metod kan utföra i stort sätt alla typer av regleringar, från små tandförflyttningar till mer komplexa fall. Du får alltså ett nytt vackert leende utan att det stör din vardag.

Läs mer om Invisalign

Snabb och avtagbar tandställning

Metallrälsen är än i dag standard för att räta ut sneda tänder men oftast finns det fullgoda alternativ för den som exempelvis har ett arbete i det offentliga och inte lockas av tanken på en klassisk tandställning. Ett exempel är den nya tandställningen Inman Aligner, ett system med flera fördelar där den kanske största är den korta behandlingstiden. I de allra flesta fall uppnås önskat resultat på mellan 6-16 veckor. Tandställning är dessutom avtagbar vilket innebär att du själv kan välja att plocka ut den vid tillfällen när du hellre är utan. Det patenterade Inman Aligner-systemet består av två fjädrande bågar, en framför tandraden och en bakom, som med ett lätt tryck mot varandra rätar ut tänderna på ett snabbt och effektivt sätt. Bågen som sitter på framsidan av tänderna är dessutom mindre synlig än en traditionell tandställning. Allt detta tillsammans har gjort det här systemet till ett mycket uppskattat alternativ i de fall av trångställningar och sneda tänder där den lämpar sig.

Läs mer om Inman Aligner 

Osynlig tandställning


Ett annat alternativ till den klassiska rälsen är en så kallad lingual tandställning. Genom att dessa mer avancerade tandställningar fästs på tandradens insida kan man med en lingual tandställning som exempelvis ”Incognito” uppnå samma resultat som med en traditionell tandställning.

Den stora skillnaden är att ingen kan se att man använder den. En helt osynlig tandställning har så klart stora fördelar eftersom många som genomför en tandreglering gör det främst av estetiska skäl och därför inte gärna vill dra uppmärksamhet till sina tänder med en synlig tandställning.

Läs mer om Incognito

Att rätta till sina tänder och få ett vackrare leende behöver alltså inte innebära en lång tid med metallräls. I många fall finns det enklare, snabbare och mindre synliga alternativ, som kan uppnå samma resultat. Dessa hjälper dig inte heller bara till ett vackrare leende utan även till att undvika de tandköttsproblem och karies som sneda tänder kan ge upphov till. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Det går också bra att ringa till oss. Du når oss på: 020-20 20 80 

You can call us at our international phone number +46 8 121 507 58

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Tandimplantat

  Öppet hus – Tandimplantat

  Ta chansen till att få ditt leende tillbaka, kom till öppet hus på Aqua Dental! Aqua Dental from Aqua Dental on Vimeo. Vi på Aqua Dental vet vilken skillnad tandimplantat kan göra för livskvaliteten. Därför genomför vi nu en stor satsning med ”öppna hus” på våra klinker. Ta chansen att få veta mer om tandimplantat… Läs mer

  Frågor om dina tänder

  Frågor om dina tänder? Vi hjälper dig

  Tandproblem för ofta med sig mycket oro och att snabbt kunna få svar, hjälp och råd är viktigt. Vi på Aqua Dental erbjuder därför möjligheten till rådgivning från våra duktiga tandsköterskor, via telefon och genom vår chatt på hemsidan. Chatten och telefonerna är bemannade mellan 9-16 och övriga öppettider kan du även ringa direkt till… Läs mer