Ajla Timbrant satte nyligen in ett implantat. Hon oroade sig innan för att det skulle göra väldigt ont, men tycker så här i efterhand att det inte gjorde ont alls. Dessutom gick det fort från beslut till färdigt implantat.

I januari i år kände sig Ajla Timbrant tveksam till vad hon skulle ta sig till. Hon hade en glugg efter en utdragen tand som hon ville göra något åt, men hennes tandläkare hade ingen ledig tid. Då sprang hon på ett tips om Aqua Dental och såg att de hade en klinik i närheten av där hon bor.
– De hade tid för mig snabbt och jag tänkte att jag ger dem en chans. Nu är jag supernöjd över det beslutet, säger Ajla Timbrant.

När hon kom dit för undersökningen började hon och hennes nya tandläkare resonera kring ifall ett implantat eller en brygga var rätt väg att gå för henne. Hon fick för- och nackdelar förklarade för sig avseende båda alternativen, och tid att tänka igenom beslutet. 

Slutligen bestämde hon sig för ett implantat. Hon ville inte förstöra friska tänder med en brygga.
– Det kändes som att det var det val som passade mig bäst, säger Ajla.
Vill du veta mer om tandimplantat? Klicka här

Intresserad av tandimplantat? Den 23 februari bjuder Aqua Dental in till öppet hus i Stockholm och den 9 mars bjuder vi in till öppet hus i Göteborg. Fyll i formuläret nedan om du vill vara bland de 30 första som får en fri tandimplantatskonsultation (värde 2000 kronor) under vårt öppet hus!

Ny tand, nytt leende

Innan implantatprocessen drog igång oroade hon sig lite över att det skulle göra ont, men den oron visade sig vara obefogad.
– Jag trodde det skulle göra jätteont men det gjorde det inte. Dessutom gick det fort, det tog bara tre månader från första undersökningen till att implantatet var på plats, säger Ajla.

Hon berättar att hon först fick komma dit och sätta in en skruv, därefter fick munnen läka i ett par veckor. Efter läketiden fick hon komma tillbaka och göra avtryck som sedan användes för att tillverka ett passande implantat. 
Se filmen som berättar allt du behöver veta om tandimplantat, klicka här

När hon sedan kom tillbaka i april var det dags att sätta in det.
– Det gick smidigt och nu är jag helt klar och kan le stort utan att behöva tänka på den där gluggen, säger Ajla och fortsätter:
– Jag hade tandläkarskräck som liten, det är därför jag har lite dåliga tänder. Men när jag blev äldre växte det bort och då började jag ta tag i mina tänder. Men jag tror inte att tandläkarskräcken bara försvann på grund av åldern, mycket har nog att göra med bemötande också.

Hon är mycket nöjd med bemötandet hon fick hos sin nya tandläkare.
– Jag är nöjd med alla som arbetar på kliniken, de är supertrevliga och professionella. Jag kan varmt rekommendera Aqua Dental till andra, säger Ajla.
Läs mer om tandimplantat här

Säkra implantat med stabilt resultat

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  Akutbesöket gjorde att Carina fann ny tandläkare

  Akutbesöket gjorde att Carina fann ny tandläkare

  Akutbesöket ledde till en bra kontakt med hennes nya tandläkare. Nu kan hon inte tänka sig att gå till någon annan. Läs mer

  Implantat hos Aqua Dental.

  41-åringens mjölktänder gav honom huvudvärk

  41-åringen hade problem med mjölktänder som inte lossnat. Tandimplantat blev hans räddning. Saidimu Ole Ngais hade problem med mjölktänder som inte hade lossnat.Efter att ha varit missnöjd med sin tidigare tandläkare hittade han rätt hjälp hos Aqua Dental. Läs mer

  Hennes tänder var vita, hon hade inte rökt på 20

  Agnetas tänder började lossna

  Hennes tänder var vita, hon hade inte rökt på 20 år och slarvade aldrig med tandborstningen. När Agnetas tänder började lossna blev både hon och hennes vänner förvånade. I dag har hon tandimplantat och är otroligt nöjd med både behandling och resultat. Göteborgaren Agneta, 61, har alltid varit mån om sin tandhygien och fick inte sällan komplimanger… Läs mer

  Sjuttiotalets amalgamfyllningar eroderade och började spräcka hans tänder

  Erik om sina tandimplantat: ”Att borra ett hål är värre än det här”

  Sjuttiotalets amalgamfyllningar eroderade och började spräcka hans tänder. Efter gedigen research bestämde sig Erik Dagemark för att skaffa tandimplantat hos Aqua Dental. – Att borra och dra ut tänder gillar jag inte, det är värre att borra ett hål än att göra det här, säger han. Erik Dagemark kommer från Göteborg och arbetar som affärsutvecklare. Han… Läs mer

  4 snabba fakta om tandimplantat

  4 snabba fakta om tandimplantat

  1. Vad är egentligen ett tandimplantat? Många vet inte vad tandimplantat är eller vad det är gjort utav. Tandimplantat fungerar som konstgjorda tandrötter i käken. Saknar man tänder av olika anledningar är implantat en räddning för många, framförallt för att höja livskvalitén då förlorade tänder kan påverka den drabbade både psykiskt och fysiskt. Läs mer

  Alla vet att det är viktigt att ta hand om sina

  6 vanor att undvika för en friskare mun

  Alla vet att det är viktigt att ta hand om sina tänder och att tandproblem kan bli både plågsamma och dyra. Men trots det så gör vi alla saker som skadar tänderna, ofta utan att ens tänka på det. Här är 6 vardagsvanor som du bör undvika för att hålla din mun frisk. Läs mer

  tandimplantaten

  Kerstin fick nya tänder och botade sin tandläkarskräck

  För 82-åriga Kerstin Schillerström blev tandimplantaten en vändning i tillvaron. Hon både botade sin tandläkarskräck och fick nya tänder. – Jag är uppväxt med att man knappt gick till tandläkaren så tänderna är inte skötta som de borde och då tar det stryk, berättar Kerstin Schillerström. Läs mer

  Aldrig mera hål – 4 tips för hur du

  Aldrig mera hål – 4 tips för hur du undviker hål i tänderna

  Hål i tänderna eller karies som det också heter är ett av de allra vanligast tandproblemen. Hålen är ofta svåra att upptäcka i tid men med regelbundna kontroller, rätt kost och rätt rengöring håller du tänderna friska. Läs mer