Published April 29th, 2015 by Tobias Berg, categorized under Uncategorized.

Karolinska Institutets tandläkarutbildning rankas som bäst i världen. Ett bevis på kvaliteten inom svensk tandvård tycker Jan Ekenbäck, lärare på KI och kvalitetsansvarig på Aqua Dental.

Övertandläkaren Jan Ekenbäck är, förutom att vara kvalitetsansvarig på Aqua Dental, även lärare på Karolinska institutets tandläkarutbildning. Han känner sig både glad och stolt över utnämningen och menar att detta stärker ryktet för både hans egen utbildning och för svenska tandläkare överlag.

– Det är väldigt roligt, speciellt för för mig som ju jobbar där. Överlag har svenska tandläkare också väldigt gott rykte och det är många som är ute och jobbar i övriga världen, säger han.

I rankingen har företaget QS, som är specialister på att ranka skolor och utbildningar, tittat på en rad olika kriterier. Bland annat har man förlitat sig på citeringsdata och omdömen från enkäter ställda till akademiker, elever och till organisationer som anställer tandläkare. Karolinska Institutets generellt goda rykte men även utbildningens utformning tror Jan Ekenbäck spelat in på betyget.

– Man har ju tagit in en massa värden men även mycket mjuka värden om hur studenterna uppfattar skolan. Vi har ju mycket utbytesstudenter som tycker att det är fantastiskt här jämfört med andra skolor eftersom man behandlas som jämlikar, säger Jan Ekenbäck.

Enligt Jan Ekenbäck är utnämningen också kul för Aqua Dental eftersom många av Aquas tandläkare utbildats på just Karolinskas tandläkarutbildning. Med tandläkare från världens bästa tandläkarutbildning tror Jan Ekenbäck att Aqua Dental har rätt förutsättningar för att uppnå målet om att bli världens bästa tandläkarkedja.

– Man kan ju dra de växlarna och något ligger det ju i det, säger han och skrattar.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  Amer_Jan2

  Vi som jobbar här

  Det är vår personal som gör Aqua Dental till vad det är och hos oss är du alltid i trygga händer. Oavsett om det handlar om traditionell tandvård, estetisk tandvård eller olika former av specialisttandvård har vi ditt välmående och din omsorg i fokus. Vi är ett team av tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor med rätt erfarenhet och hög kompetens. Läs mer

  aqua-dental-reception

  Arbeta hos oss

  Aqua Dental befinner sig just nu i en väldigt expansiv fas med planer på att öppna flera nya kliniker. Vi söker ständigt efter nya medarbetare både till våra befintliga och till våra planerade kliniker. Läs mer