jan

Karolinska Institutet har världens bästa tandläkarutbildning

Postat av Tobias Berg, kategoriserat under Uncategorized.

Karolinska Institutets tandläkarutbildning rankas som bäst i världen. Ett bevis på kvaliteten inom svensk tandvård tycker Jan Ekenbäck, lärare på KI och kvalitetsansvarig på Aqua Dental.

Övertandläkaren Jan Ekenbäck är, förutom att vara kvalitetsansvarig på Aqua Dental, även lärare på Karolinska institutets tandläkarutbildning. Han känner sig både glad och stolt över utnämningen och menar att detta stärker ryktet för både hans egen utbildning och för svenska tandläkare överlag.

– Det är väldigt roligt, speciellt för för mig som ju jobbar där. Överlag har svenska tandläkare också väldigt gott rykte och det är många som är ute och jobbar i övriga världen, säger han.

I rankingen har företaget QS, som är specialister på att ranka skolor och utbildningar, tittat på en rad olika kriterier. Bland annat har man förlitat sig på citeringsdata och omdömen från enkäter ställda till akademiker, elever och till organisationer som anställer tandläkare. Karolinska Institutets generellt goda rykte men även utbildningens utformning tror Jan Ekenbäck spelat in på betyget.

– Man har ju tagit in en massa värden men även mycket mjuka värden om hur studenterna uppfattar skolan. Vi har ju mycket utbytesstudenter som tycker att det är fantastiskt här jämfört med andra skolor eftersom man behandlas som jämlikar, säger Jan Ekenbäck.

Enligt Jan Ekenbäck är utnämningen också kul för Aqua Dental eftersom många av Aquas tandläkare utbildats på just Karolinskas tandläkarutbildning. Med tandläkare från världens bästa tandläkarutbildning tror Jan Ekenbäck att Aqua Dental har rätt förutsättningar för att uppnå målet om att bli världens bästa tandläkarkedja.

– Man kan ju dra de växlarna och något ligger det ju i det, säger han och skrattar.

Vill du bli en del av teamet på Aqua Dental? Just nu söker vi duktiga tandläkare och tandsköterskor!

Liknande nyheter

 • ilningar

  Så blir du av med ilningar i tänderna, tandläkaren berättar

  Ilningar, alltså smärta i tänderna när man äter eller dricker något kallt, är ett vanligt problem. Många gånger kan ilningarna vara övergående men om du har problem under en längre tid är det viktigt att gå till tandläkaren för att få reda på orsaken till ilningarna. Behöver du akut tandvård? kontakta oss här. Vad beror… Läs mer

 • cigarett

  Så påverkar rökning och snus dina tänder

  Du vet att rökning är dåligt för din hälsa så det borde inte komma som en överraskning att cigaretter och snus är skadligt för din mun. Här får du reda på hur de påverkar tänderna och tandköttet. Tobak kan vara skadligt för din hälsa, inklusive dina tänder och tandkött, på många sätt. Ett exempel är… Läs mer

 • esttandvard

  Så viktigt är det med vita tänder

  Att tänderna är en viktig del av ett första intryck vet de flesta, men hur stor roll spelar egentligen dina tänder när du går på dejt eller anställningsintervju? Forskningen visar att fina tänder får dig att se både vackrare och smartare ut. 2012 gjorde dejtingsajten match.com en stor studie där man frågade 5 500 amerikanska singlar… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.