Det finns olika typer av fasader för dig som vill förbättra dina tänders utseende. Önskar du dig en lösning som är skonsam mot tänderna och som dessutom ger ett naturligt intryck kan kompositfasader vara ett alternativ.

Kompositfasader är gjorda av plast och skulpteras fram direkt på tanden. Både färg och form går alltså att anpassa efter just dina tänder och dina önskemål. Behandlingen är dessutom tidseffektiv och går oftast att få gjord på ett besök. Kompositfasader kräver inte lika mycket förbehandling av din naturliga tand som andra fasadalternativ gör, eftersom att materialet går att hålla väldigt tunt. De flesta tandläkare vill gärna att man behåller så mycket frisk tandsubstans som möjligt och därför är komposit ett skonsamt alternativ. 

Hur går behandlingen till?

Vid ditt besök tas bilder och färgprover på dina tänder som tandläkaren sedan skickar till labbet. I labbet börjar processen med framställning av en anpassad kompositblandning som passar just dig. Därefter görs en design av tanden, en så kallad ”mock-up”, för att du som patient ska se hur fasaderna kommer att se ut på din tand. Under hela processen tar vi givetvis hänsyn till dina önskemål. När du känner dig nöjd med din mock-up börjar den riktiga fasaden att fräsas för hand. När fasaden är klar provas den på dig och slutjusteringar görs för bästa resultat. 

Från planering till slutprodukt tar det cirka två veckor. 

Låter det här som något för dig? Fyll i formuläret så ringer vi upp dig!

Drömmer du om att få tillbaka ditt leende? Just nu får du en kostnadsfri konsultation inom estetisk tandvård om du bokar en basundersökning. Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig för att boka in din tid

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.