Published January 5th, 2017 by Tobias Berg, categorized under Estetisk Tandvard, Nöjda patienter, Tandreglering – Tandställning, Tandställning.

När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en fast tandställning, även kallad räls. Men i vuxen ålder märkte han att tänderna hade börjat röra på sig och att problemen kom tillbaka.

– Särskilt i underkäken där tänderna överlappade varandra, det var svårt att göra rent och det såg inte så bra ut estetiskt. Även i överkäken var framtänderna sneda och det var inte så snyggt, säger han.

Han kontaktade den ”vanliga” tandvården och de rekommenderade räls igen.

– Men jag vet hur jobbigt det är, att det krävs mycket rengöring och det gör ont. Jag tittade på alternativ och kom i kontakt med Aqua Dental på Östermalm i Stockholm och de erbjöd tandregleringsmetoden Invisalign som jag bestämde mig för. Metoden är smidigare än rälsen, som jag testat tidigare. Det tog ett år och sedan var tänderna raka på båda över- och underkäken, berättar han.

Med Invisalign har man genomskinliga och löstagbara skenor som reglerar tänderna.

–  Jag trodde att många skulle lägga märke till tandställningen, det var även därför som jag inte ville ha räls. Men med Invisalign var det ingen som märkte min tandställning, förutom när jag tog bort skenan för att äta mat. Annars var det ingen som märkte eller frågade om jag hade tandställning vilken var en stor fördel.

Vill du ha ett vackrare leende? Våra experter hjälper dig att hitta rätt tandställning för just dig.


Passa på: Nu får du en gratis konsultation för estetisk tandvård om du bokar basundersökning.

Enligt Marcus var behandlingen smidig och det var bara den första tiden som det spände lite.

– Man får vara nogrann med ett rengöra och ta ut skenorna när man äter – annars är det inga problem.

Marcus är klar med behandlingen, men under det första året har han en skena på natten för att tänderna inte ska gå tillbaka.

– Jag är mer än nöjd med resultat. Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid. Jag blev klar med behandlingen för ett halvår sedan och efteråt får man även en ståltråd, bakom över- och underkäken. Den kommer alltid att vara där, man man vänjer sig vid den.

– Jag rekommenderar andra att göra Invisalign. Det är värt varenda krona, säger han.


Hitta rätt tandställning! Ta hjälp av våra experter, klicka här

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.