Med tandimplantat vågar Pia visa tänderna igen

Pia Stenström hade gnisslat tänder hela sitt liv. Till slut var tänderna så små och nedslitna att hon inte vågade le bland folk. Genom att skaffa tandimplantat tog hon kontroll över situationen.  

I en villa i Kungsbacka bor Pia Stenström med familj, sex höns och tre katter. När hon inte arbetar inom hemtjänsten åker hon gärna iväg med husbilen. Hela livet har hon gnisslat tänder. Ett problem som med tiden gett svåra skador på tänderna. 
– Mina tänder var små, nedslitna och fula. Det såg fruktansvärt ut och jag vågade inte skratta, säger hon. 

Tanken om att göra något åt saken hade följt Pia under lång tid.
– Till slut tog jag mig i kragen och bokade tid hos Aqua Dental. Där fick jag träffa en tandläkare som gjorde en bedömning och tog röntgenbilder, berättar Pia. 

Hjälpsam tandvårdspersonal

Eftersom Pias tänder farit mycket illa behövde nästan alla ersättas – av tandimplantat och broar. I början var hon orolig för ingreppen och kände en panik över att inte kunna stänga munnen. Under de första operationerna fick hon därför hjälp med lugnande medel. Men i sinom tid behövdes inte det längre. 
– Det betydde mycket att tandläkaren arbetade lugnt och försiktigt. Om jag ville pausa behövde jag bara säga till. All annan personal var också lugna, snälla och stöttande.

Pia kände att hon litade helt på att tandläkaren fattade bäst beslut för hennes mun. Innan de nya tänderna fick plats behövde de skadade tänderna slipas ned, innan implantat-skruvarna kunde fästas i hennes käkben. Pia berättar sedan hur hon fick välja färg på de nya kronorna.

Ta reda på tandimplantat är rätt behandling för dig. Anmäl dig till vårt Öppet Hus

”Jag kan äntligen tugga på knäckebröd”

Några månader efter avslutad behandling håller Pia fortfarande på att vänja sig vid sitt nya leende.
– Jag är ju van att ha skadade små tänder så de nya känns fortfarande stora. Men de är så fina! Jag kan äntligen äta knäckebröd och kött, som jag inte kunnat tidigare. Att jag kan äta normalt och vågar visa tänderna gör mig mycket gladare. 

Pia rekommenderar varmt behandling med tandimplantat till andra i liknande situation. Tidigare täckte Pia alltid munnen med handen när hon log eller skrattade. Det vill hon inte göra längre.
– Min man påminner mig när jag råkar göra det av gammal vana. Det känns så skönt att kunna le och skratta spontant. Tänderna betyder så mycket för utseendet, säger hon och fortsätter:
– Det är fantastiskt att jag tog det här steget. Aqua Dental gjorde ett jättebra arbete och tog väl hand om mig.
När behandlingen var färdig tog Pia med sig familjen ut på restaurang. För att fira sina nya, friska och hela tänder. 

Är du intresserad av tandimplantat? Den 24 augusti bjuder vi in till öppet hus i Stockholm och Göteborg. De 30 första som anmäler sig får dessutom en kostnadsfri konsultation under dagen.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.