Miljöfrågan är mer aktuell än någonsin och intresset för ett miljövänligt arbetssätt växer. Även tandvårdsbranschen måste ta sitt ansvar i samhället för en hållbar utveckling, vi på Aqua Dental arbetar ständigt för att minska vår klimatpåverkan.

Miljötänk blir viktigare för tandvården

Allt fler organisationer arbetar för ett minskat klimatavtryck och likaså vi på Aqua Dental. Miljötänket inom tandvårdsbranschen har ökat på senare år tillsammans med möjligheten att kunna erbjuda miljövänlig tandvård. Det finns mycket som kan göras för att tandvården ska bli mer miljövänlig, det går bland annat att undvika farliga kemikalier och arbeta mer digitalt samt minska antalet resor. Aqua Dental väljer produkter och utrustning med hänsyn till både kvalitet och miljöpåverkan. Klinikerna har miljögranskade rutiner och ett hållbarhetstänk som ligger till grund för arbetet i vår vardag.

Minskat klimatavtryck med rätt rutiner 

Miljöfarliga material eller farliga kemikalier har ersatts med mer miljövänliga alternativ och avfall tas hand om på korrekt sätt för att minska miljöbelastningen. I dag används inte längre kemikalier i framkallningsvätskor inom tandvårdsbranschen då de har en skadlig inverkan på miljön. Därför är våra röntgensystem digitala och innebär att stråldosen har minskat för både patienter och tandläkare. 

Ett hållbart arbetssätt

Med ett modernt och nytänkande arbetssätt har vi flera lösningar för en hållbar tandvård. På vår klinik Aqua Dental Express har vi tack vare ett sofistikerat bokningssystem möjligheten att utföra flera åtgärder vid ett och samma besökstillfälle, vilket innebär färre återbesök. Vi erbjuder dessutom familjebokning som möjliggör att hela familjen kan besöka oss vid samma tillfälle. Chansen att du bor nära en klinik och slipper långa resor till ditt tandläkarbesök ökar dessutom i och med att våra kliniker är strategiskt placerade i Stockholm och Göteborg. I övrigt förs våra journaler digitalt i syfte att minska pappersanvändningen. Detsamma gäller minskandet av brevutskick då kommunikationen främst sker via mail, telefon eller sms. 

Vad kan du själv göra?

Givetvis går det att välja miljövänliga tandvårdsprodukter såsom tandstickor och tandborstar samt undvika tandkräm med microplaster. Det är även viktigt att du regelbundet tar hand om din tandhälsa för att på så sätt minska förbrukningen av energi, material och läkemedel. Se till att välja grön tandvård och besök tandläkarmottagningar som har ett miljövänligt arbetssätt. Vi på Aqua Dental försöker alltid att ta vårt ansvar miljön och jobbar framåt för ett minskat klimatavtryck. 

Har du frågor gällande vår tandvård? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka en tid. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  Implantat hos Aqua Dental.

  41-åringens mjölktänder gav honom huvudvärk

  41-åringen hade problem med mjölktänder som inte lossnat. Tandimplantat blev hans räddning. Saidimu Ole Ngais hade problem med mjölktänder som inte hade lossnat.Efter att ha varit missnöjd med sin tidigare tandläkare hittade han rätt hjälp hos Aqua Dental. Läs mer

  tandimplantaten

  Kerstin fick nya tänder och botade sin tandläkarskräck

  För 82-åriga Kerstin Schillerström blev tandimplantaten en vändning i tillvaron. Hon både botade sin tandläkarskräck och fick nya tänder. – Jag är uppväxt med att man knappt gick till tandläkaren så tänderna är inte skötta som de borde och då tar det stryk, berättar Kerstin Schillerström. Läs mer