Vi erbjuder, utöver den allmänna tandvården, kvalificerade specialister som arbetar med tandregleringar, proteser, kronor, implantat och käkkirurgi (ibland måste tänder, speciellt visdomständer, opereras bort). Vi sätter implantat och på dessa alla tänkbara konstruktioner. Mitt uppdrag på Aqua Dental handlar främst om utbildning, kvalitetssäkring och terapiplanering, dvs. att säkerställa att vi genomför de åtgärder som behövs för att patienten skall gå nöjd och glad från sin behandling.

Tänderna är viktiga för människor.

Jag har över 25 års erfarenhet som kliniskt arbetande, utbildare och specialist inom oral protetik. Utöver mitt arbete på Aqua Dental är jag övertandläkare på Tandläkarhögskolan i Huddinge, där jag undervisar och handleder. Jag blev förresten utsedd till skolans bästa lärare 2014, något som jag är väldigt stolt över.

Jag skrev min första bok redan 1981, om partiell plattprotetik. Den används fortfarande som kurslitteratur! Jag medverkar också regelbundet på www.internetodontlogi.se, en sajt för specialister som vill utveckla sin yrkeskompetens. I min andra bok skriver jag om implantat: att förebygga, diagnosticera och hantera komplikationer.

Vad den tredje skall handla om har jag inte riktigt bestämt ännu.

Jan Ekenbäck, kvalitetsansvarig Aqua Dental

”Mitt uppdrag som senior rådgivare är att säkerställa att vi erbjuder rätt kompetens och rätt behandling till varje patient.”

Jan Ekenbäck, kvalitetsansvarig Aqua Dental.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer