The aesthetic restoration of a lower molar tooth with composite resin.

Så farliga är dina trasiga tänder

Postat av Rikard Virta, kategoriserat under Tandimplantat, Tandvård.

Dåliga tänder ser inte bara illa ut – de kan även vara farliga för din hälsa.
Om du har spruckna eller förlorade tänder kan du skaffa nya med hjälp av implantat.
Här är 3 anledningar till att det kan vara en bra idé.

Öppet hus om tandimplantat! Fri tandimplantatskonsultation till de 30 första som anmäler sig, för mer info klicka HÄR.

Ditt telefonnummer

Din epost


Om du utsätts för yttre våld, om amalgamfyllningen eroderar eller om du biter sönder en tand eller lagning gör det ofta inte bara väldigt ont, det kan också leda till allt från tandvärk till infektioner i din mun. Genom att byta ut skadade eller förlorade tänder mot tandimplantat minskar du risken för allt från att drabbas av infektioner till den psykologiska effekten av ett ”fult” leende. Här är tre anledningar till att tandimplantat kan vara en lösning på ditt problem.

1. Trasiga tänder kan ge vassa kanter som kan leda till sår i din mun. Såren kan ge fäste för bakterier som kan ta sig in och orsaka smärtsamma infektioner. Dessa bakterier kan även leta sig in i de spruckna tänderna och orsaka tandrotsinfektion, vilket kan ge tandvärk. Genom att byta ut de skadade tänderna minskar du risken för dessa sår att skapas.

2. Med förlorade eller trasiga tänder blir det svårare att tugga maten, vilket innebär att inte lika mycket näring tillgodogörs. Tandimplantat ger dig förmågan tillbaka och gör det enklare att återfå tuggfunktionen och att äta.

3. Många som saknar eller har ”fula” tänder undviker att le. Med hjälp av tandimplantat kan du få leendet tillbaka.

Boka din tid för tandimplantbehandling redan idag!

Liknande nyheter

 • aqua_case_agneta

  Agnetas tänder började lossna: ”Trodde inte att det hände oss med fina tänder”

  Hennes tänder var vita, hon hade inte rökt på 20 år och slarvade aldrig med tandborstningen. När Agnetas tänder började lossna blev både hon och vänner förvånade. I dag har hon tandimplantat och är otroligt nöjd med både behandling och resultat.   Göteborgaren Agneta, 61, har alltid varit mån om sin tandhygien och fick inte sällan komplimanger… Läs mer

 • Erik Enokidoversion1

  Erik om sina tandimplantat: ”Att borra ett hål är värre än det här”

  Sjuttiotalets amalgamfyllningar eroderade och började spräcka hans tänder. Efter gedigen research bestämde sig Erik Dagemark för att skaffa tandimplantat hos Aqua Dental. – Att borra och dra ut tänder gillar jag inte, det är värre att borra ett hål än att göra det här, säger han. Erik Dagemark kommer från Göteborg och arbetar som affärsutvecklare. Han har… Läs mer

 • 10169343_248375038690191_4241994297109456974_n

  Maj-Britt fick tillbaka leendet med keramiska och metallfria tandimplantat

  För Maj-Britt 77, blev det säkraste alternativet att ersätta några tänder med metallfria tandimplantat, det gick mycket smidigare än vad hon hade kunnat tro berättar hon. Allting började med att Maj-Britt Svensberg började få ont i några tänder och fick känslan av att de troligtvis var på väg att gå. Under hennes besök hos Tandläkare… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.