Så farliga är dina trasiga tänder 

Att gå runt med trasiga tänder kan kännas besvärligt utseendemässigt. Inte nog med det kan det faktiskt vara skadligt för din hälsa. Om du är drabbad kan tandimplantat vara en bra lösning. 

Skadade, spruckna eller förlorade tänder kan ha många orsaker. Du kan ha fallit illa och slagit i munnen eller utsatts för yttre våld i form av hårt slag mot tänderna. Andra orsaker kan vara att en tand eller en lagning går sönder när du tuggar, eller att en gammal amalgamfyllning eroderar (fräts sönder). 

Hur stora konsekvenserna av trasiga tänder blir varierar, från lättare tandvärk till svårare infektioner. En sak som kan skapa problem är när en trasig tand har vassa kanter. Det kan ge sår i munnen som i sin tur kan bilda bakterieansamlingar och utvecklas till infektion, i värsta fall kan det sprida sig ned till tandroten. 

Lär dig mer om bästa sättet att ersätta trasiga tänder

Trasiga tänder kan ge sämre psykisk hälsa

Trasiga tänder kan även påverka den psykiska hälsan. Kanske vågar du inte längre le bland folk, vilket lätt kan inverka negativt på självförtroendet. Om du mår dåligt på grund av dina tänders utseende bör du söka hjälp hos en tandläkare. Tandimplantat kan vara det som löser din situation.

Skadade tänder kan även göra att smaken försämras och göra det svårare att tugga. Vilket kan leda till att kroppen får svårare att ta upp näring av maten du äter eller till och med svårt att äta något alls. Detta påverkar förstås hälsan i sin helhet. 

Aqua Dental har några av landets främsta specialister på tandimplantat-behandlingar.

Är du intresserad av tandimplantat? Den 29 juni bjuder vi in till öppet hus i Göteborg och den 24 augusti är du välkommen till oss i Stockholm. De 30 första som anmäler sig får dessutom en kostnadsfri konsultation under dagen.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.