esttandvard

Så viktigt är det med vita tänder

Postat av Tobias Berg, kategoriserat under Uncategorized.

Att tänderna är en viktig del av ett första intryck vet de flesta, men hur stor roll spelar egentligen dina tänder när du går på dejt eller anställningsintervju? Forskningen visar att fina tänder får dig att se både vackrare och smartare ut.

2012 gjorde dejtingsajten match.com en stor studie där man frågade 5 500 amerikanska singlar om vilka egenskaper som var viktigast när de bedömde en potentiell dejt. Det studien kom fram till var att tänderna var den enskilt viktigaste faktorn när man bedömde en möjlig partner. 58 procent av männen och hela 71 procent av kvinnorna placerade tänderna som etta på listan, långt före saker som kläder, hår eller hur man pratade.

– Bra tänder är en bra indikation på din hälsa, hur mycket du dricker, röker och vad du äter, berättar professor Helen Fisher från Rutgers University, som var en av forskarna bakom studien, för USA today.

Att tänderna spelar en så avgörande roll för hur vi bedömer andra tror forskarna beror på tänder ger oss väldigt mycket information om en person. Vi människor har nämligen alla en nedärvd förmåga att bedöma både hälsa och arvsanlag hos andra bara genom att titta på deras tänder. Dessutom förändras våra tänders färg med åldern vilket gör att vitare tänder får oss att se yngre ut. Vita och raka tänder får dig alltså att se både yngre och friskare ut, vilket gör dig mer attraktiv.

Skaffa ett vitare leende. Tandläkarundersökning och blekning från 1495:-

Men tänderna är inte bara avgörande för dina chanser att få en dejt. Andra studier har nämligen visat att utseendet på dina tänderna kan vara minst lika avgörande för dina chanser att få ett jobb. Forskare har visat att raka och vita tänder får dig att framstå som som både mer intelligent, mer social och som en bättre ledare, egenskaper som kan vara avgörande för dina chanser att få ett jobb. Enligt en studie med simulerade arbetsintervjuer som det amerikanska företaget Crest utförde 2007 så hade personer med vitare tänder större chanser att bli erbjudna ett jobb och erbjöds dessutom högre lön.

Läs mer om estetisk tandvård

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

Ditt telefonnummer

 
Det går också bra att ringa till oss. Du når oss på: 020-20 20 80


Aqua Dental

Liknande nyheter

 • danielpagrotsky-header

  Daniel: ”Skulle aldrig sätta mig i en annan tandläkarstol”

  Efter att Daniel Pagrotsky drog ut en visdomstand fick han åka in akut till odontologin. Misstaget gjorde att han efter många år bytte tandläkare och testade Aqua Dental. – De var proffsiga från början till slut, säger han. För några år sedan drog Daniel Pagrotsky ut en visdomstand. Ett ingrepp som gjorde att han fick… Läs mer

 • ilningar

  Så blir du av med ilningar i tänderna, tandläkaren berättar

  Ilningar, smärta i tänderna när man äter eller dricker något kallt, är ett vanligt problem. Många gånger kan ilningarna vara övergående men om du har problem under en längre tid är det viktigt att gå till tandläkaren för att få reda på orsaken till ilningarna. Behöver du akut tandvård? kontakta oss här Vad beror ilningar… Läs mer

 • cigarett

  Så påverkar rökning och snus dina tänder

  Du vet att rökning är dåligt för din hälsa så det borde inte komma som en överraskning att cigaretter och snus är skadligt för din mun. Nu får du reda på hur mycket de påverkar tänderna och tandköttet. Tobak kan vara skadligt för din hälsa, inklusive dina tänder och tandkött, på många sätt. Ett exempel är… Läs mer

Våra kliniker i
Stockholm

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.