Tandlossning är en sjukdom som under lång tid kan försämra livskvaliteten och som kan vara svår att bli av med när man väl utvecklat den. För Cecilia Holm, som lidit av tandlossning i över 25 år, hade varken operationer eller regelbundna besök hos tandhygienist och tandläkare varit tillräckligt för att få bukt med de problem hon lidit av så länge.

– Det obehagligaste är när man känner att tänderna är instabila, berättar hon om sin upplevelse av tandlossningen som bara blivit värre med åren.

Eftersom hon lidit av problemen så länge var Cecilia inte särskilt hoppfull när hennes tandläkare för två år sen erbjöd henne att testa ProDentis under några månader. Men resultatet av mjölksyrabakterierna skulle visa sig vara en succé. Efter bara några veckor kunde Cecilia själv märka hur tänderna satt fast bättre i munnen och att känslan av en fräschare mun hade ökat.

– Jag kände skillnad direkt, annars hade jag nog inte fortsatt. Tandläkaren märkte redan vid nästa kontroll att det blivit bättre, säger hon om effekterna av mjölksyrabakterierna.

Sedan dess har Cecilia fortsatt att ta ProDentis och den största effekten menar hon är just att tänderna inte sitter lika löst som innan. Nu är mjölksyrabakterierna en viktig del av hennes pågående kamp mot tandlossningen och att det är effektivt har hon märkt tydligt de gånger hon gjort uppehåll från ProDentis.

– Jag märker skillnad direkt. Om jag slutar ta det i bara en vecka känns det att tänderna sitter lösare, säger hon och avslutar, jag blev positivt överraskad och det är jag fortfarande.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer