”Jag rekommenderar alla tandvårdsrädda att testa det här”

Sofia Helldén undvek tidigare tandläkaren på grund av rädsla inför besöken. I dag har hon lärt sig att hantera känslorna. 
– Personal som är observant och ser till patientens behov gör hela skillnaden, säger hon. 

Sofia Helldén från Stockholm har alltid känt sig orolig för att gå till tandläkaren. En rädsla som blev värre efter att hon genomgick en operation på sjukhus. 
– Efter det kändes plötsligt miljön hos tandläkaren läskigare. Det var som att det drog upp minnen från operationen och rädslan över att det skulle göra ont igen, säger hon. 

Sofias obehagskänslor gjorde att hon undvek att gå tandläkaren, fast hon visste att hon borde. Till slut bestämde hon sig ändå för att våga besöka en av Aqua Dentals kliniker. 
– Jag kände mig orolig och spänd i kroppen när jag gick in i behandlingsrummet. Tydligen syntes det också för tandläkaren var snabb att uppmärksamma min rädsla, berättar hon. 

En modern och smärtfri metod 

Tandläkaren hon fick träffa såg direkt att Sofia var spänd och tog hänsyn till det. Genom att samtala och behandla henne extra varsamt kunde hon slappna av lite.
– Det kändes tryggt att han såg min rädsla och tog den på allvar. Han såg att jag hade hål i en tand och frågade om jag hade hört talas om lasertandvård, säger hon. 

Lasertandvård är en modern behandling av karies som innebär stora fördelar för patienten, speciellt för den tandvårdsrädde. Med laser behövs nämligen ingen borr, vilket kan kännas som en lättnad för den som tycker att dess ljud och vibrationer är obehagliga. 

Sofia bestämde sig för att laga hål med lasertandvård och upplevde det som mycket behagligare än att laga med borr.
– Det var helt smärtfritt och gick fort! I fortsättningen kommer jag alltid välja det. Jag rekommenderar verkligen andra tandvårdsrädda att testa det, säger hon.

Trygghet i behandlingsrummet 

Nu är det åtta månader sedan Sofias första besök hos Aqua Dental. Besöket som hon menar var avgörande för att hon ska känna sig tryggare i tandläkarstolen. 
– Jag vill hylla personalen på Aqua Dental som var observant och såg till mig och mina behov. Det kändes som att de tog min oro på allvar.

I dag kan Sofia hantera sin rädsla bättre och vågar gå på regelbundna undersökningar. Det ger också ett lugn eftersom det minskar risken att hon ska behöva göra större ingrepp i framtiden. 
– Jag känner mig duktig när jag varit hos tandläkaren och lugn över att tänderna mår bra. Det ser jag som en investering i mig själv, avslutar hon. 

Var det länge sedan du var hos tandläkaren? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig med ett generöst erbjudande. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.