Postat januari 11th, 2017 av Tobias Berg

55-åriga Soile Seluska försökte åtgärda sina dåliga tänder redan för 10-15 år sedan, men avbröt sin behandling då hon inte tyckte att hon bemöttes korrekt. Den dåliga upplevelsen gjorde att hon kände rädsla för att besöka en tandläkarklinik under flera år, men när hennes tänder till slut var så trasiga att hon fick problem att äta sökte hon hjälp hos Aqua Dental.

– Alla mina tänder började att rasa helt och hållet. Jag kände att jag var tvungen att göra något, man kan inte leva utan tänder.
Vill du veta mer om tandimplantat? Läs mer här

Blev väl omhändertagen

Hos Aqua Dental fick hon en helt annan upplevelse av tandläkarbesöket.

– Jag tycker mycket om min tandläkare, han lugnade mig på ett väldigt bra sätt. Sköterskorna är så duktiga och tog bra hand om mig. Jag svettades ofta tidigare när jag gick till tandläkaren, men nu känns det som att gå till frisören, säger hon.

Amer Hot gjorde bedömningen att Soile skulle få tandimplantat, en behandling som innebär att nya tänder fästs i tandbenet med hjälp skruvar. Tänderna både känns och ser riktiga ut och behandlingen är permanent eftersom att implantatet växer fast i tandbenet.

– Behandlingen har fungerat bra och jag tycker att resultatet är snyggt. Min dotter tycker att jag har fina tänder och det går bra att äta, säger Soile.

Nu bjuder Aqua Dental in till öppethus lördagen den 30 augusti. Fyll i formuläret om du vill vara bland de 30 första som får en fri implantatskonsultation (värde 2000) under vårt Öppet Hus

”Vill föregå med gott exempel”

Soile Seluska jobbar inom äldreomsorgen, vilket innebär att hon dagligen möter många människor. För henne är det därför viktigt att ha välvårdade och vackra tänder.

– Jag arbetar så nära människor. Många gånger sitter man nära de äldre och pratar med dem eftersom att de ofta hör dåligt. Jag tycker att det känns bättre nu när jag har fixat mina tänder. Även när man träffar anhöriga vill man se bra ut och känna sig fräsch. Jag hjälper andra och säger åt dem att ta hand om sig själva, så då måste jag föregå med gott exempel. Tar jag inte hand om mina tänder kan jag inte säga åt andra att ta hand om sina.
Läs mer om tandimplantat här

Hon berättar att hon under många år inte ville skratta och le på grund av sina dåliga tänder – något hon gör i dag. 

– Jag känner mig som en människa igen.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  Implantat

  Titthålskirurgi för tandimplantat

  På Aqua Dental erbjuds datorstödd titthålskirurgi för tandimplantat. Datorstödd titthålskirurgi är en modern operationsmetod som använder den allra senaste tekniken för att genomföra kirurgiska ingrepp med så små skador på kroppens vävnader som möjligt. Den datorstödda behandlingen innebär också att implantat ofta kan fästas även där benet blivit för tunt för traditionella implantatsingrepp. Läs mer

  bild-tandimplantat

  Zirconia tandimplantat, metallfria implantat

  Zirkoniumoxid är ett vävnadsvänligt material som är fritt från metaller, därför kan det vara fördelaktigt för dig som till exempel är nickelallergier eller känslig mot titan att sätta in Zirconia implantat. På Aqua Dental har vi specialister som har lång erfarenhet av portetik och att behandla alla möjliga fall av förlorade eller skadade tänder. Materialet (Zirkoniumoxid) är har en ljus nyans och ser rent estetiskt bättre ut mot emaljfärgen. Läs mer