Ett enkelt och effektivt sätt att få ett friskare tandkött. För tandhygienisten Bahareh Hosseini är mjölksyrabakterierna i ProDentis ett naturligt komplement som ger resultat i behandlingen av tandlossning.Läs mer: Så fungerar tandimplantat

Efter 10 år som tandhygienist kan Bahareh Hosseini det mesta om tandlossning och vet att många av hennes patienter för en daglig kamp mot de bakterier som orsakar sjukdomen. För att hjälpa dem i den kampen rekommenderar Bahareh mjölksyrabakterier, ett enkelt och effektivt komplement till den vanliga behandlingen och ett komplement som gör skillnad.

– Det finns inget annat på marknaden som har den här effekten och är helt utan bieffekter, berättar hon.

Ungefär 40 procent av befolkningen lider av någon form av tandlossningssjukdom, många utan att veta om det. För Bahareh Hosseini blir en stor del av hennes jobb att informera om sjukdomen och förklara hur man ser till att hålla bakterierna som orsakar den under kontroll. De viktigaste råden är självklart att borsta tänderna noga, använda tandtråd och att regelbundet besöka tandläkare och tandhygienist. Men som ett komplement till detta rekommenderar Bahareh även ProDentis mjölksyrabakterier.

– Mjölksyrabakterier kan man använda jämnt, det är ju bara nyttigt. Men framförallt om man har tandlossning så är det bra som ett komplement till behandlingen, berättar hon.

Saknar du en eller flera tänder? Läs mer: Så fungerar tandimplantat

Ett enkelt sätt att må bättre

En av de stora fördelarna med ProDentis är enligt Bahareh enkelheten. Även de patienter som annars slarvar med att följa instruktioner om rengöring brukar ha lätt att följa rådet om att bara ta en sugtablett om dagen, vilket i sig kan ha en stor effekt.

– På de patienter som av någon anledning inte kan göra rent tänderna ordentligt ser man en enorm skillnad. Det blir mindre synligt plack och tandköttet får en annan konsistens. Man märker det även när man mäter tandfickor, säger hon.

Dessutom framhåller Bahareh Hosseini mjölksyrabakterierna som ett mer naturligt sätt att ta hand om munnen. Istället för att utrota och skölja bort alla bakterier så ser man till att hålla en frisk och balanserad bakterieflora i munnen. När bakteriefloran är i balans får nämligen de ”dåliga” bakterierna som orsakar tandlossning svårare att växa till sig och det blir lättare att hålla tandköttet friskt.

– Patienter som jag introducerat till detta är mycket renare i munnen och de är nöjda. Sen behöver inte jag påminna dem så mycket om att inte slarva med rengöringen. Det är en win-win, berättar Bahareh och skrattar.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer