Published April 22nd, 2015 by Tobias Berg, categorized under Tandimplantat.

Saknade tänder kan påverka både ditt utseende och din hälsa negativt. Att ersätta tänderna genom tandimplantat är därför en bra och långsiktig lösning, som ger dig både ditt leende och din tuggfunktion tillbaka, nästan som om det varit dina egna tänder.

Tandimplantatet fästs i käkbenet

Till skillnad från andra lösningar, som proteser och broar, fästs tandimplantatet med en titanskruv i ditt käkben. Att man använder just titan beror på att det är en metall som går bra ihop med kroppens vänvader och som till slut växer fast i benet. Ovanpå titanskruven fäster man sedan en krona gjord i porslin, som ser ut precis som en riktig tand.

Eftersom man fäster implantatet i benet innebär det att käkbenet blir stimulerat ungefär som av en vanlig tandrot. Detta förhindrar att käkbenet återbildas, vilket är ett vanligt problem vid förlorade tänder som får dig att se äldre ut. Dessutom behöver du inte heller oroa dig för att din nya tand ska lossna. Tandimplantat är så nära en riktig tand man kan komma och sitter ofta kvar livet ut.

TA FÖRSTA STEGET MOT DITT NYA LEENDE OCH ANMÄL DIG TILL VÅRT ÖPPET HUS OCH FÅ EN GRATIS KONSULTATION! FYLL I FORMULÄRET SÅ KONTAKTAR VI DIG:

I och med att det krävs ett kirurgiskt ingrepp för att fästa implantatet är det en ganska omfattande behandling, som tar tid. För att få det bästa resultatet och för att känna sig trygg under behandlingen är det därför viktigt att välja en erfaren implantatkirurg som gjort många implantat i sin karriär. 

Läs mer: Shaul, 62: ”Tandimplantat räddade mitt liv”.

Läs mer: Slavica blev av med sina besvär tack vare tandimplantaten. 

Öppnar i Göteborg

På Aqua dental har vi några av Sveriges främsta implantatkirurger och just tandimplantat är en av våra främsta specialiteter. I och med att Aqua Dental nu expanderar, och öppnar klinik även i Göteborg, så vill vi gärna dela med oss av vår expertis och kommer därför erbjuda de 30 första som anmäler sig får en gratis konsultation för tandimplantat (värde 2000 :- ) på vår nya klinik.

Aqua Dental erbjuder även delbetalning. Det gör att du kan dela upp betalningen för din behandling helt räntefritt upp till 24 månader eller med ränta upp till 84 månader. Och för dig som bor en bit bort erbjuder vi också ett resebidrag på upp till 5 000 kronor.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  4 snabba fakta om tandimplantat

  4 snabba fakta om tandimplantat

  1. Vad är egentligen ett tandimplantat? Många vet inte vad tandimplantat är eller vad det är gjort utav. Tandimplantat fungerar som konstgjorda tandrötter i käken. Saknar man tänder av olika anledningar är implantat en räddning för många, framförallt för att höja livskvalitén då förlorade tänder kan påverka den drabbade både psykiskt och fysiskt. Läs mer

  tandimplantaten

  Kerstin fick nya tänder och botade sin tandläkarskräck

  För 82-åriga Kerstin Schillerström blev tandimplantaten en vändning i tillvaron. Hon både botade sin tandläkarskräck och fick nya tänder. – Jag är uppväxt med att man knappt gick till tandläkaren så tänderna är inte skötta som de borde och då tar det stryk, berättar Kerstin Schillerström. Läs mer

  Vad är ett tandimplantat

  Vad är ett tandimplantat?

  Att ersätta förlorade tänder kan höja din självkänsla, förbättra din tuggförmåga och hjälpa din munhälsa. Med ett tandimplantat får du en stabil och långvarig lösning som ser ut och känns som en riktig tand. Läs mer