Ett tandimplantat är ett livslångt sätt att ersätta förlorade tänder på. De både känns och ser naturliga ut, vilket gör att ingen kommer se skillnad på tänderna. Här är siffrorna så vanligt är det med tandimplantat. 

Tänderna är viktiga för självkänslan. Om du har förlorat en eller flera tänder kan det påverka dina självkänsla negativt. Att ersätta förlorade tänder med tandimplantat är ett bra och livslångt alternativ. En tandimplantatkrona eller bro som är korrekt insatt är en så naturlig lösning att det ser ut som tänderna runt om. Ingen kommer att se att du har ett implantat. 

Under de senare 20 åren har metoderna och kunskaperna hos tandläkare och tandtekniker utvecklats enormt vilket har gjort tandimplantat-ersättningarna väldigt bra. 
Läs mer om tandimplantat här

Så många implantat sattes 2016

Enligt statistik från försäkringskassan för 2016 behandlades mer än 30 000 patienter med implantatbehandlingar. Då insattes sammanlagt över 70 000 tandimplantatskruvar. Det är siffror som bara ökar. Under 2009 var det bara drygt 20 000 patienter som behandlades. Tittar man närmare på statistiken för 2016 och slår ut siffran per dag under ett arbetsår, betyder det att 140 personer i Sverige genomgår en implantatbehandling varje arbetsdag. 
Är du intresserad av tandimplantat? Klicka här

Erfarenhet är nyckeln till ett bra slutresultat

Att välja en tandläkare som sätter många tandimplantat och som använder sig av implantat från de stora tillverkarna är den främsta garantin för ett bra slutresultat. Hos Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta experter inom området. Viktigt att tänka på när du ska genom en implantatbehandling är att det lönar sig i längden att välja kvalitet och en tandläkare med stor erfarenhet. 
Här kan du läsa mer om tandimplantat

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  Implantat hos Aqua Dental.

  41-åringens mjölktänder gav honom huvudvärk

  41-åringen hade problem med mjölktänder som inte lossnat. Tandimplantat blev hans räddning. Saidimu Ole Ngais hade problem med mjölktänder som inte hade lossnat.Efter att ha varit missnöjd med sin tidigare tandläkare hittade han rätt hjälp hos Aqua Dental. Läs mer

  4 snabba fakta om tandimplantat

  4 snabba fakta om tandimplantat

  1. Vad är egentligen ett tandimplantat? Många vet inte vad tandimplantat är eller vad det är gjort utav. Tandimplantat fungerar som konstgjorda tandrötter i käken. Saknar man tänder av olika anledningar är implantat en räddning för många, framförallt för att höja livskvalitén då förlorade tänder kan påverka den drabbade både psykiskt och fysiskt. Läs mer

  Vad är ett tandimplantat

  Vad är ett tandimplantat?

  Att ersätta förlorade tänder kan höja din självkänsla, förbättra din tuggförmåga och hjälpa din munhälsa. Med ett tandimplantat får du en stabil och långvarig lösning som ser ut och känns som en riktig tand. Läs mer