allmantandvard

Behandlingsområden inom endodontin:

 • Utredning och behandling av infektions- och smärttillstånd från tänder och dess omgivande vävnad.
 • Konventionella eller ortograda rotbehandlingar.
 • Apikalkirurgiska eller retrograda behandlingar
 • Avlägsning av stift/filfraktur/-er

Vår endodontist Ali Farahzadi:
Varför tycker jag att mitt yrke är så roligt? Jag lockas av utmaningen och strävandet efter perfektion, det är fascinerande att titta på en väl utförd behandling med ett lyckat biologiskt svar.
Endodontin har revolutionerats med hjälp av mikroskop, ultraljud, maskinell rensning samt diverse biokompatibla material.

Utvecklingen har bidragit till att ovan uppräknade behandlingsområden är möjliga med ett bättre utfall samt att de blir mer effektivt utförda. Det som är mest aktuellt är pulparegeneration/revaskularisation – rensning av kanaler med en enda ”fil”.
På senare tid har även remisser med önskemål att avlägsna frakturerade broskruvar/distanser inkommit.

***
Om en till Aqua Dental remitterad patient mot förmodan frågar om hon/han får fortsätta hos oss avvisar vi detta vänligt men bestämt och hänvisar tillbaka till remitterande tandläkare.

Senaste nyheterna

 • aqua_case_agneta

  Agnetas tänder började lossna: ”Trodde inte att det hände oss med fina tänder”

  Hennes tänder var vita, hon hade inte rökt på 20 år och slarvade aldrig med tandborstningen. När Agnetas tänder började lossna blev både hon och vänner förvånade. I dag har hon tandimplantat och är otroligt nöjd med både behandling och resultat.   Göteborgaren Agneta, 61, har alltid varit mån om sin tandhygien och fick inte sällan komplimanger… Läs mer

 • laserr

  För Israa som lider av tandvårdsrädsla blev lasertandvård räddningen.

  Under hela barndomen samt även i det vuxna livet har Israa Daklallah lidit av tandvårdsrädsla. Inför varje tandläkarbesök har hon känt ångest och oro. När hon blev upplyst om att det fanns en metod som heter lasertandvård och testade den hos oss blev upplevelsen hos tandläkaren någon helt annan. Hur hörde du talas om Aqua Dental… Läs mer

 • Erik Enokidoversion1

  Erik om sina tandimplantat: ”Att borra ett hål är värre än det här”

  Sjuttiotalets amalgamfyllningar eroderade och började spräcka hans tänder. Efter gedigen research bestämde sig Erik Dagemark för att skaffa tandimplantat hos Aqua Dental. – Att borra och dra ut tänder gillar jag inte, det är värre att borra ett hål än att göra det här, säger han. Erik Dagemark kommer från Göteborg och arbetar som affärsutvecklare. Han har… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.