front-background

Tandläkaren tipsar: så får du vitare tänder snabbt

Postat av Tobias Berg, kategoriserat under Uncategorized.


Vackra och vita tänder stärker ditt självförtroende. Här är några tips på hur du snabbt kan bli av med missfärgningarna.

Dina tänder är bland det första som gör intryck på människor du träffar och ett vackert vitt leende kan göra stor skillnad för hur du uppfattas av personer omkring dig. Tyvärr tappar dock våra tänder med åren sin vita lyster och blir missfärgade. Mat, vin, kaffe och tobak påverkar alla färgen på dina tänder och med åren kan även lagningar och skador på tänderna skapa fula fläckar. Men med relativt snabba och enkla metoder kan din tandläkare ge dina tänder sin färg tillbaka och stärka ditt självförtroende.

Tandblekning.

Tandblekning är en effektiv metod som på bara några timmar kan ta bort fula fläckar och ändra nyansen på dina tänder. Innan man påbörjar en tandblekningsbehandling bör man alltid genomgå en tandundersökning för att hitta eventuella hål och se till att tandköttet är friskt. Man kan sedan välja att antigen genomföra en klinikblekning eller bleka tänderna själv hemma. Klinikblekningen är den mest effektiva metoden som på bara två timmar, med hjälp av en kombination av bleknings-gel och UV-ljus, gör dina tänder upp till tretton nyanser ljusare. Om man istället väljer hemblekning, som är ett något billigare alternativ, tar tandläkaren fram individuellt utformade blekskenor och ger dig tydliga instruktioner för hur du använder bleknings-gelen och skenorna. Behandlingen utför du sedan själv enkelt i hemmet och efter två timmar per dag i ungefär en vecka kan du se ett strålande resultat.

Saltblästring.

Ett snabbt och effektivt alternativ till tandblekning är så kallad saltblästring. Med en stråle bestående av vatten, luft och bikarbonat kan tandläkaren skonsamt avlägsna beläggningar och missfärgningar på tänderna. Blästringen sliter inte heller på emaljen och ger inga ilningar, istället får du en vitare färg på tänderna och en frisk och fräsch känsla i munnen. Dessutom hjälper blästringen till att ta bort skadliga bakterier på platser där du annars kan ha svårt att nå med tandborsten. Innan du påbörjar behandlingen tar tandläkaren även bort eventuell tandsten vi tandköttskanten med ultraljud för att garantera ett bra resultat.

Skalfasader.

Skalfasader är ett snabbt och billigt sätt att skapa ett helt nytt leende. Genom ett nytt ytskikt på tänderna döljs fula missfärgningar, lagningar, sprickor och sneda tänder. Vid den vanligaste varianten, porslinsfasader, slipas tanden först ner något för att ge plats till den nya fasaden. Sedan tas ett avtryck av dina tänder och en tandtekniker tillverkar nya fasader i porslin som fästs på tänderna. På bara några veckor kan porslinsfasader alltså ge dig ett helt nytt leende.  Ett alternativ till porslinsfasaderna är så kallade kompositfasader där ett nytt ytskikt av plast fästs i lager direkt på tanden. Eftersom den nya fasaden kan fästas direkt på tanden är kompositfasader ett ännu snabbare alternativ än porslinsfasader. Oavsett vilken av metoderna du väljer så är dock skalfasader ett billigt och snabbt sätt att rätta till en mängd skönhetsfel på tänderna, från missfärgningar till glipor och sprickor. Dessutom är det hållbart och skalfasader kan hålla i upp till 25 år.

 

Är du redo för ett vitare leende? Boka en konsultation med våra duktiga specialister.

Ring 020-20 20 80, mejla oss på info@aquadental.se eller fyll i formuläret.

Liknande nyheter

 • ilningar

  Så blir du av med ilningar i tänderna, tandläkaren berättar

  Ilningar, alltså smärta i tänderna när man äter eller dricker något kallt, är ett vanligt problem. Många gånger kan ilningarna vara övergående men om du har problem under en längre tid är det viktigt att gå till tandläkaren för att få reda på orsaken till ilningarna. Behöver du akut tandvård? kontakta oss här. Vad beror… Läs mer

 • cigarett

  Så påverkar rökning och snus dina tänder

  Du vet att rökning är dåligt för din hälsa så det borde inte komma som en överraskning att cigaretter och snus är skadligt för din mun. Här får du reda på hur de påverkar tänderna och tandköttet. Tobak kan vara skadligt för din hälsa, inklusive dina tänder och tandkött, på många sätt. Ett exempel är… Läs mer

 • esttandvard

  Så viktigt är det med vita tänder

  Att tänderna är en viktig del av ett första intryck vet de flesta, men hur stor roll spelar egentligen dina tänder när du går på dejt eller anställningsintervju? Forskningen visar att fina tänder får dig att se både vackrare och smartare ut. 2012 gjorde dejtingsajten match.com en stor studie där man frågade 5 500 amerikanska singlar… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.