Published December 30th, 2016 by Oliver Cartea, categorized under Aqua Dental Göteborg, Aqua Dental.

Aqua Dentals expansion möjliggörs genom övertagande av Tandläkare Per Haags klinik, i kombination med övertagandet av en tidigare butik i markplan. Med en väsentligt större kapacitet utökas rekryteringsbehovet ytterligare. Aqua Dental söker nu efter toptalanger bland specialisttandläkare, allmäntandläkare, tandhygienister och tandsköterskor.

Aqua Dental inledde sin Göteborgssatsning i våras, då bolaget slog sig samman med Beiring Tandklinik. Sedan dess har de två klinikerna, i Göteborgs City och i Olskroken, drivits under namnet Aqua Dental. Sedan i somras har Aqua Dental anställt fyra erfarna behandlare, bland annat specialisttandläkare.

För att förstärka sin närvaro i regionen och kunna vidareutveckla kliniken i Olskroken genomförs nu också ett övertagande av Per Haags tandläkarklinik, som legat granne med Aqua Dentals klinik i Olskroken. Martin Beiring, tandvårdschef och odontologiskt ansvarig för Aqua Dental i Göteborg, som under en tid arbetat med Per Haag, tycker att förvärvet känns som en naturlig utveckling för dem båda.

– Jag har under en längre tid haft en fin dialog med Per, han har över 40 års erfarenhet som tandläkare och har även disputerat inom protetik och materialvetenskap, specifikt på bindning mellan titan och porslin. Aqua Dentals styrka inom den mest komplexa tandvården matchar väl med Pers kompetens. Vi har tittat på olika lösningar att expandera vår klinik i Olskroken och även göra den mer tillgänglig, med entré i markplan – Pers klinik var en viktig pusselbit i att åstadkomma detta, säger han.

Samtidigt som övertagandet av Per Haags klinik tar Aqua Dental även över en butiksyta i markplan i samma fastighet. Resultatet av detta blir enligt Aqua Dentals vd Henrik Augustsson att man kommer kunna bygga en helt ny klinik i huset som både blir modernare, mer synlig och avsevärt större.

– Kliniken går från tre till åtta behandlingsrum, topputrustade för att bedriva modern tandvård. Dessutom får nu kliniken ett Aqualäge, vilket innebär ett attraktivt, inbjudande och tillgängligt läge. Det kommer bli en av de modernaste och mest välutrustade klinikerna i Västsverige, byggd efter den optimala kundupplevelsen där patientens behov står i fokus, säger Henrik Augustsson.

Den nya stora kliniken, med sitt gynnsamma läge nära centrum och med goda kommunikationsmöjligheter skall välkomna ännu fler patienter från hela regionen. För att klara av den här ambitionen har Aqua Dental under sommaren också genomfört nyckelrekryteringar av nya behandlare i Göteborg och kommer behöva anställa ytterligare 15-20 kompetenta medarbetare under det närmsta året.

– Vi har anställt riktigt duktiga specialisttandläkare, allmäntandläkare, tandhygienister och tandsköterskor och vi kommer fortsätta rekrytera toptalang med fokus inom området där vi har vår spetskompetens, nämligen den mest komplexa tandvården som specialisttandvård och den tyngre tandvården. Det är en oerhört spännande utveckling – vi ser fram emot att kunna erbjuda avsevärt fler patienter i Göteborgsregionen en modern och progressiv tandvård med högsta kvalitet i kombination med en ledande kundupplevelse, säger Henrik Augustsson.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.