Akvarium2

Tandläkarkedjan Aqua Dental har fått nya ägare

Postat av Tobias Berg, kategoriserat under Uncategorized.

Tandläkarkedjan Aqua Dental har fått nya ägare då tre av de tidigare småägarna tillsammans med investmentbolaget Jungfrutomten Värdeinvest löser ut de övriga ägarna från företaget. Den nya ägarkonstellationen och den nya ledning, med vd Amer Hot i spetsen, satsar nu på att Aqua Dental framöver ska expandera kraftigt .

– Vi ser Aqua Dental som en mycket intressant investering tack vare deras unika koncept inom tandläkarbranschen. Deras tillgänglighet både när det gäller klinikernas lägen och öppettider samt den mycket kompetenta personalen ligger helt i linje med den typ av investeringar som vi vill göra, säger Erik Markman, ny styrelseordförande i Aqua Dental och delägare i familjen Markmans investmentbolag Jungfrutomten Värdeinvest.

Aqua Dental grundades 2010 och har i dagsläget tre tandläkarkliniker i Stockholm; på Östermalm, Kungsholmen och i Hammarby Sjöstad. Aqua Dental erbjuder ett brett utbud inom både allmän- akut och specialisttandvård och inom personalen finns specialister inom endodonti, kirurgi, ortodonti och protetik. Dessutom har nyligen flera duktiga tandläkare rekryterats, bland annat Nischkirurgen Ulf Palo. De nya ägarna kommer att driva bolaget tillsammans med den nytillträdda ledningen med specialisten i protetik Amer Hot som VD och Jan Ekenbäck i rollen som kvalitetsansvarig. Visionen för Aqua Dental är enligt den nya styrelseordföranden den samma som tidigare.

– Jag har alltid trott på Aquas Dentals koncept där jag själv sedan tidigare varit patient, säger Erik Markman

– Vi kommer att ta vidare Aqua Dentals plan om att bli en av de ledande tandläkarkedjorna i kvalitetssegmentet. Dessutom ska vi arbeta för att bli branschens absolut bästa arbetsgivare. De närmsta månaderna ska vi fokusera på att utveckla och förädla konceptet på de redan existerande klinikerna som har högre potential än vad som visas idag. När ledningen fått allt att sitta är vi redo för en kraftig expansion både vad gäller rekrytering och nya kliniker. Vi kommer både att söka förvärv och bygga egna kliniker,säger Rikard Virta, tidigare ägare som nu blivit huvudägare. Rikard är entreprenör och arbetar i övrigt inom mediabranschen.

Erik Markman är M.Sc/MBA från Chalmers Tekniska Högskola och MBA:n från IMD i Schweiz. Till vardags arbetar Erik inom ett globalt verkstadsföretag. Jungfrutomten Värdeinvest har tidigare gjort liknande investeringar i närliggande branscher

Kontakt: VD Amer Hot amer@aquadental.se

Kontakt ägare: Rikard Virta rikard.virta@aquadental.se 020 20 20 80

Liknande nyheter

 • ilningar

  Så blir du av med ilningar i tänderna, tandläkaren berättar

  Ilningar, alltså smärta i tänderna när man äter eller dricker något kallt, är ett vanligt problem. Många gånger kan ilningarna vara övergående men om du har problem under en längre tid är det viktigt att gå till tandläkaren för att få reda på orsaken till ilningarna. Behöver du akut tandvård? kontakta oss här. Vad beror… Läs mer

 • cigarett

  Så påverkar rökning och snus dina tänder

  Du vet att rökning är dåligt för din hälsa så det borde inte komma som en överraskning att cigaretter och snus är skadligt för din mun. Här får du reda på hur de påverkar tänderna och tandköttet. Tobak kan vara skadligt för din hälsa, inklusive dina tänder och tandkött, på många sätt. Ett exempel är… Läs mer

 • esttandvard

  Så viktigt är det med vita tänder

  Att tänderna är en viktig del av ett första intryck vet de flesta, men hur stor roll spelar egentligen dina tänder när du går på dejt eller anställningsintervju? Forskningen visar att fina tänder får dig att se både vackrare och smartare ut. 2012 gjorde dejtingsajten match.com en stor studie där man frågade 5 500 amerikanska singlar… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.