En tandregleringsbehandling påverkas av många olika faktorer och självklart spelar dina egna mål med behandlingen in. Hur patientens tänder, käkar och muns muskler svarar på behandlingen är individuellt. Därför är några av de faktorer som påverkar behandling och resultat tidpunkten då behandlingen startar, anpassningsförmåga, uthållighet och hur väl patienter följer instruktioner. En komplett tandreglering för barn tar vanligtvis omkring två år medan en kosmetisk behandling för vuxna oftast är kortare än 12 månader. Under behandlingens gång är det lättare att uppskatta hur lång tid behandlingen kommer att ta. Ett lyckat resultat uppnås genom en kombination av perfekt munhygien och ett bra samarbete mellan behandlande ortodontist och patient.

Läs mer om tandreglering här

Så går en behandling till

Om du funderar på att skaffa tandställning är det första steget att boka in en konsultation. Då får du träffa en ortodontist, en första bedömning görs och du får själv berätta om dina förväntningar. Under detta möte får du mer ingående information om vad en tandreglering innebär, vilka metoder vi erbjuder och du får självklart ställa alla de frågor du har. Bestämmer du dig för att gå vidare med behandlingen så tas det en rad olika bilder, bland annat tas det både profilbilder och röntgenbilder, och en mängd information samlas in. Detta föra att ortodontisten ska kunna sammanställa en behandlingsplan.

Om du inte varit hos tandläkaren och gjort en vanlig undersökning måste detta göras innan tandställningen sätts in.

Nästa steg är att du och den behandlande tandläkaren går igenom vad ni kommit fram till är den bästa behandlingsmetoden för just dig. Sedan sätts tandställningen in. Under tandregleringsbehandlingen kommer du att få på regelbundna kontroller, detta sker oftast var 6-8:e vecka. Tiden för återbesöken kan variera beroende på var i behandlingsprocessen du är.

När du är nöjd med ditt leende och vi uppnått det resultat vi eftersträvat kommer tandställningen att tas bort. Efteråt kommer du, som stabiliserade åtgärd, att få en tråd på insidan av tänderna och en skena att använda på natten. Under första året efter din avslutade behandling kommer du att kallas på regelbundna kontroller.
Funderar du på tandreglering? Läs mer här

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer