forbehandling

Tandreglering – så går det till från början till slut

Konsultation:

En konsultation innebär ett första möte för närmare information om de tandställningar vi arbetar med samt får du ett kostnadsförslag för olika behandlingsalternativ. Vi gör en första bedömning och lyssnar in oss på dina önskemål och förväntningar. Du får mer ingående information om vad en tandregleringsbehandling egentligen innebär och får tillfälle att ställe de frågor du har.

Inregistrering:

Väljer du att gå vidare med din tandregleringsbehandling så sker en inregistrering som innebär att vi tar en röntgenbild, en panoramabild och att vi fotograferar din mun/tänder samt gör en profilfotografering. Allt detta görs för att få en optimal behandlingsplanering som utförs  av våran Ortodontist.

Tandläkarundersökning (Om detta inte utförts inom sex månader)

Har du ej varit på en vanlig tandläkarundersökning under de senaste sex månaderna, skall detta göras innan vi sätter in din tandställning.

Terapidiskussion/Insättning av tandställning

När ortodontisten planerat din behandling är nästa steg en terapidiskussion då vi tillsammans går igenom vad vi kommit fram till är den bästa behandlingen för just dig. Du får mer ingående information om din unika behandlingsplan och efter detta är du redo för att sätta in tandställningen.

Kontroller

När du har påbörjat din tandregleringsbehandling sker regelbundna kontroller vanligtvis var 6-8:e vecka. Självklart kan tiden mellan besöken variera och ske både mer sällan och mer ofta beroende på vart man befinner sig i tandregleringen.

Utsättning

När vi uppnått önskat resultat och du känner dig helt nöjd kommer vi överens om att ta bort tandställningen. Du får en stabiliserande åtgärd i form av en tråd på insidan av tänderna och en skena att använda nattetid. Du kommer på regelbundna efterkontroller i ett års tid efter avslutad behandling.

Boka tid, info eller frågor

Ring 020-20 20 80 eller mejla direkt på servicecenter@aquadental.se.

Just nu: Gratis konsultation för estetisk tandvård om du bokar en tandläkarundersökning innan den 31/10

 

Ida Warg har satt in sin tandställning hos oss, här kan du följa henne på besök på en av våra kliniker på Östermalm i Stockholm. Här kan du läsa mer om de olika behandlingsmetoderna för tandställning

DEL 1:

DEL 2:

DEL 3: Ida visar upp resultatet som blivit efter bara 3 månader.

Senaste nyheterna

 • aqua_case_agneta

  Agnetas tänder började lossna: ”Trodde inte att det hände oss med fina tänder”

  Hennes tänder var vita, hon hade inte rökt på 20 år och slarvade aldrig med tandborstningen. När Agnetas tänder började lossna blev både hon och vänner förvånade. I dag har hon tandimplantat och är otroligt nöjd med både behandling och resultat.   Göteborgaren Agneta, 61, har alltid varit mån om sin tandhygien och fick inte sällan komplimanger… Läs mer

 • laserr

  För Israa som lider av tandvårdsrädsla blev lasertandvård räddningen.

  Under hela barndomen samt även i det vuxna livet har Israa Daklallah lidit av tandvårdsrädsla. Inför varje tandläkarbesök har hon känt ångest och oro. När hon blev upplyst om att det fanns en metod som heter lasertandvård och testade den hos oss blev upplevelsen hos tandläkaren någon helt annan. Hur hörde du talas om Aqua Dental… Läs mer

 • Erik Enokidoversion1

  Erik om sina tandimplantat: ”Att borra ett hål är värre än det här”

  Sjuttiotalets amalgamfyllningar eroderade och började spräcka hans tänder. Efter gedigen research bestämde sig Erik Dagemark för att skaffa tandimplantat hos Aqua Dental. – Att borra och dra ut tänder gillar jag inte, det är värre att borra ett hål än att göra det här, säger han. Erik Dagemark kommer från Göteborg och arbetar som affärsutvecklare. Han har… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.