forbehandling

Tandreglering – så går det till från början till slut

Konsultation:

En konsultation innebär ett första möte för närmare information om de tandställningar vi arbetar med samt får du ett kostnadsförslag för olika behandlingsalternativ. Vi gör en första bedömning och lyssnar in oss på dina önskemål och förväntningar. Du får mer ingående information om vad en tandregleringsbehandling egentligen innebär och får tillfälle att ställe de frågor du har.

Inregistrering:

Väljer du att gå vidare med din tandregleringsbehandling så sker en inregistrering som innebär att vi tar en röntgenbild, en panoramabild och att vi fotograferar din mun/tänder samt gör en profilfotografering. Allt detta görs för att få en optimal behandlingsplanering som utförs  av våran Ortodontist.

Tandläkarundersökning (Om detta inte utförts inom sex månader)

Har du ej varit på en vanlig tandläkarundersökning under de senaste sex månaderna, skall detta göras innan vi sätter in din tandställning.

Terapidiskussion/Insättning av tandställning

När ortodontisten planerat din behandling är nästa steg en terapidiskussion då vi tillsammans går igenom vad vi kommit fram till är den bästa behandlingen för just dig. Du får mer ingående information om din unika behandlingsplan och efter detta är du redo för att sätta in tandställningen.

Kontroller

När du har påbörjat din tandregleringsbehandling sker regelbundna kontroller vanligtvis var 6-8:e vecka. Självklart kan tiden mellan besöken variera och ske både mer sällan och mer ofta beroende på vart man befinner sig i tandregleringen.

Utsättning

När vi uppnått önskat resultat och du känner dig helt nöjd kommer vi överens om att ta bort tandställningen. Du får en stabiliserande åtgärd i form av en tråd på insidan av tänderna och en skena att använda nattetid. Du kommer på regelbundna efterkontroller i ett års tid efter avslutad behandling.

Boka tid, info eller frågor

Ring 020-20 20 80 eller mejla direkt på servicecenter@aquadental.se.

Just nu: Gratis konsultation för estetisk tandvård om du bokar en tandläkarundersökning innan den 28/2

[if save_draft][draft_label][/if save_draft]

 

Ida Warg har satt in sin tandställning hos oss, här kan du följa henne på besök på en av våra kliniker på Östermalm i Stockholm. Här kan du läsa mer om de olika behandlingsmetoderna för tandställning

DEL 1:

DEL 2:

DEL 3: Ida visar upp resultatet som blivit efter bara 3 månader.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

Ditt telefonnummer

 
Det går också bra att ringa till oss. Du når oss på: 020-20 20 80


Aqua Dental

Senaste nyheterna

 • klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter växa i Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm.  ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson.   Under 2016 har tandläkarkedjan Aqua Dental hunnit både etablera sig och expandera i Göteborg;… Läs mer

 • marcus-estetisk-header

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han.   När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer

 • rajmonda

  ”Nu har jag det där Hollywood-leendet”

  24-åriga studenten Rajmonda Bytyci var missnöjd över utseendet på en av sina framtänder. Hos Aqua Dental fick hon hjälp att göra den estetiska tandregleringsmetoden Inman Aligner. – Nu har jag det där Hollywood-leendet, säger hon och skrattar.   Sedan tonåren har 24-åriga Rajmonda Bytyci besvärats av sin framtand som hon inte tyckte var jämn. – Jag störde mig… Läs mer

Våra kliniker i
Stockholm

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.