hammarbyfotboll

Träna rätt, vila rätt! Det ger starkare lirare. Och starkare tänder

Erbjudande till medlemmar i Hammarby IF Fotbollförening! Boka tid för tandvård med omsorg och kvalitet hos Aqua Dental i Hammarby Sjöstad och du får ett presentkort på 150 kronor hos Intersport Skrapan.

När du kommer till vår klinik i Hammarby Sjöstad på Lugnets Allé 10 visar du upp ditt medlemskort i Hammarby IF Fotbollförening i receptionen. Du får då ett presentkort från Intersport Skrapan på 150 kronor – två flugor i en smäll: bra tandvård och något att handla för hos Intersport Skrapan i sommar. Vårt erbjudande sträcker sig ända fram till 31 augusti – och vi har öppet hela sommaren dessutom!

Bokar tid gör du genom att ringa 020-20 20 80 eller genom att mejla hammarbysjostad@aquadental.se. Till höger kan du läsa lite tandvårdsråd som vår tandsköterska Charlotte Norlin ger. Råd för både små och stora lirare.

Och här kan du läsa mer om vår klinik och vår personal

Varmt välkomna!

Tänder funkar ungefär som en fotbollsspelare. Slarvar man med träning och vila blir man svagare.

Här några tips från Charlotte Norlin, tandsköterska. De funkar naturligtvis minst lika bra för både små och stora lirare. Och föräldrar.

1. Är det viktigt för mig som spelar fotboll att sköta tänderna?
– Det är alltid viktigt. Sköter du inte dina tänder ökar risken för karies och hål, och då riskerar du att missa träningar alldeles i onödan till följd av tandvärk!
2. Hur blir mina tänder vältränade?
– Mer tuggmotstånd ger starkare tänder: ät hårt bröd i stället för mjukt, råa grönsaker i stället för kokta, frukt eller naturell yoghurt i stället för godis, kakor och chips. Borsta tänderna morgon och kväll, använd gärna tandtråd och munskölj!
3. Hur skadar jag mina tänder?
– Om du småäter mellan frukost, lunch, middag – och två mellanmål – ger du inte tänderna tid att vila. Dricker du juice, cola och andra läskedrycker attackeras dina tänder av syror i mer än 20 minuter efter att du ätit. Kakor och chips klibbar fast vid tänderna. De innehåller massor med socker, som är frätande och skadligt för emaljen.
4. Hur är det med olika träningsdrycker?
– De allra flesta energidrycker innehåller socker och andra tillsatsämnen som varken är bra för kroppen eller tänderna. Drick vatten, perfekt mot törst, perfekt för tänderna!
5. Vad händer om jag är jättetrött efter träningen, och inte orkar borsta tänderna?
– Vila en stund innan du borstar tänderna, för tandborstningen är något du aldrig ska hoppa över, speciellt inte innan du går och lägger dig. Borstar du inte tänderna härjar syra-attackerna fritt medan du sover.

Boka tid redan idag!
  • Tidsbokning
  • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.