Alexander_closeup

Vi välkomnar tandläkaren Alexander Aresdahl till Aqua Dental

Postat av Tobias Berg, kategoriserat under Uncategorized.

Det senaste tillskottet till Aqua Dentals tandläkarkår är Alexander Aresdahl. En tandläkare med internationell erfarenhet som brinner för estetisk tandvård.

Alexander Aresdahl tog sin tandläkarexamen på Karolinska Institutet 2012. Sedan dess har han hunnit med att arbeta som privattandläkare i både Norge och London för att sedan återvända hem till Sverige och Aqua. Att det var hos just Aqua Dental som Alexander hamnade när han återvände till Sverige är heller ingen slump.

– Jag var i kontakt med Aqua redan under mitt första år i Norge. Jag blev tipsad av en kollega som jobbat där och gav ett bra omdöme. De har ett bra rykte och strategiskt placerade kliniker, berättar Alexander.

Som tandläkare brinner Alexander lite extra för den estetiska tandvården som blivit hans specialitet. Det som lockar mest med estetiska tandvård som tandrelgering och skalfasader är för Alexander hur mångsidig den är och de krav som detta ställer på honom som tandläkare.

– Det blev estetisk tandvård eftersom du måste baka in alla komponenter för att få till det. Det ska inte bara se bra ut, det ska också vara funktionellt under lång tid och fungera bra när du tuggar, säger han.

Just bredden inom tandläkaryrket och uppskattningen han får från patienterna är också det som Alexander uppskattar mest med sitt arbete. Nöjda patienter är en stor drivkraft och för att se till att varje patient känner sig nöjd och trygg har Alexander några grundregler som han brukar följa.

– Först och främst ska man alltid vara trevlig och le. Sen är det viktigt att vara strukturerad och inte sända ut osäkerhet. När patienterna känner att man inte har koll blir de oroliga vilket ofta övergår till missnöje, berättar Alexander.

På plats hos Aqua Dental ska Alexander nu se till att stärka teamet som arbetar med den estetiska tandvården ytterligare. En av de metoder som Alexander själv tycker gör estetiska behandlingar effektiva och lyckade är en gedigen bildbank som gör det tydligt för patienterna vilka resultat de kan förvänta sig.

– Före och efterbilder är väldigt viktiga för att patienter ska kunna känna igen sina problem och komplex och vet vad de kan förvänta sig. Bildbanken används i det syftet, säger Alexander.

 

Alexander är även medlem av American Academy of Cosmetic Dentistry

aacd_final_logo

Liknande nyheter

 • ilningar

  Så blir du av med ilningar i tänderna, tandläkaren berättar

  Ilningar, alltså smärta i tänderna när man äter eller dricker något kallt, är ett vanligt problem. Många gånger kan ilningarna vara övergående men om du har problem under en längre tid är det viktigt att gå till tandläkaren för att få reda på orsaken till ilningarna. Behöver du akut tandvård? kontakta oss här. Vad beror… Läs mer

 • cigarett

  Så påverkar rökning och snus dina tänder

  Du vet att rökning är dåligt för din hälsa så det borde inte komma som en överraskning att cigaretter och snus är skadligt för din mun. Här får du reda på hur de påverkar tänderna och tandköttet. Tobak kan vara skadligt för din hälsa, inklusive dina tänder och tandkött, på många sätt. Ett exempel är… Läs mer

 • esttandvard

  Så viktigt är det med vita tänder

  Att tänderna är en viktig del av ett första intryck vet de flesta, men hur stor roll spelar egentligen dina tänder när du går på dejt eller anställningsintervju? Forskningen visar att fina tänder får dig att se både vackrare och smartare ut. 2012 gjorde dejtingsajten match.com en stor studie där man frågade 5 500 amerikanska singlar… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.