Published March 18th, 2015 by Tobias Berg, categorized under Uncategorized.

Det senaste tillskottet till Aqua Dentals tandläkarkår är Alexander Aresdahl. En tandläkare med internationell erfarenhet som brinner för estetisk tandvård.

Alexander Aresdahl tog sin tandläkarexamen på Karolinska Institutet 2012. Sedan dess har han hunnit med att arbeta som privattandläkare i både Norge och London för att sedan återvända hem till Sverige och Aqua. Att det var hos just Aqua Dental som Alexander hamnade när han återvände till Sverige är heller ingen slump.

– Jag var i kontakt med Aqua Dental redan under mitt första år i Norge. Jag blev tipsad av en kollega som jobbat där och gav ett bra omdöme. De har ett bra rykte och strategiskt placerade kliniker, berättar Alexander.

Som tandläkare brinner Alexander lite extra för den estetiska tandvården. Det som lockar mest med estetisk tandvård som tandrelgering och skalfasader är för Alexander hur mångsidig den är och de krav som detta ställer på honom som tandläkare.

– Det blev estetisk tandvård eftersom du måste baka in alla komponenter för att få till det. Det ska inte bara se bra ut, det ska också vara funktionellt under lång tid och fungera bra när du tuggar, säger han.

Just bredden inom tandläkaryrket och uppskattningen han får från patienterna är också det som Alexander uppskattar mest med sitt arbete. Nöjda patienter är en stor drivkraft och för att se till att varje patient känner sig nöjd och trygg har Alexander några grundregler som han brukar följa.

– Först och främst ska man alltid vara trevlig och le. Sen är det viktigt att vara strukturerad och inte sända ut osäkerhet. När patienterna känner att tandläkaren inte har koll blir de oroliga vilket ofta övergår till missnöje, berättar Alexander.

På plats hos Aqua Dental ska Alexander nu se till att stärka teamet som arbetar med den estetiska tandvården ytterligare. En av de metoder som Alexander själv tycker gör estetiska behandlingar effektiva och lyckade är en gedigen bildbank som gör det tydligt för patienterna vilka resultat de kan förvänta sig.

– Före och efterbilder är väldigt viktiga för att patienter ska kunna känna igen sina problem och komplex och vet vad de kan förvänta sig. Bildbanken används i det syftet, säger Alexander.

För att alltid vara uppdaterad om de senaste behandlingarna åker Alexander världen över för att gå på internationella utbildningar. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.