Att tandimplantat ständigt fortsätter växa i popularitet har flera olika skäl. Det är en bra ersättning för förlorande tänder både estetiskt och funktionellt. Läs listan med fem spännande fakta om tandimplantat.

Välkommen på öppet hus lördagen den 9 mars på kliniken i Olskroken. De 30 första som anmäler sig får en fri tandimplantatkonsultation (värde 2000 kr) under öppet hus

1. Hållbara

Det finns flera olika alternativ att välja bland om du ska ersätta förlorade tänder. Tandimplantat är en väldigt hållbar lösning och är mer permanenta än exempelvis proteser. De kräver egentligen bara ett hygiensiskt underhåll och sällan reparationer. Dessutom påverkar de inte tänderna runt omkring. En tandimplantasbehandling ger dig nya tänder som oftast sitter livet ut.

2. Tugga utan oro och känn smaker igen

Om du har förlorat tänder eller har tänder som är så trasiga att de inte går att laga känner du säkert igen att det kan vara svårt att tugga och känna smaker ordentligt. Tandimplantat ger dig tuggförmågan tillbaka. Dessutom slipper du oroa dig för att tänderna ska glappa eller trilla ut som du ibland kan göra med löstagbara proteser. 

3. Behandling i flera steg

En tandimplantatsbehandling sker i flera steg. Först fästs titanskruven i käkbenet. När den har läkt ordentligt tas ett avtryck på implantaten. Sedan tar en tandtekniker fram en krona eller bro som skruvas fast på titanskruven. Hur lång tid behandlingen tar är individuell och beror på ingreppets omfattning och den biologiska läkningsprocessen. 

4. Växer fast i käkbenet

När tandimplantatet är fäst så växer titanskruven ihop med käkbenet. Det är nämligen så att titan är ett av få material som kroppen inte stöter bort. 

5. Slipp karies

Eftersom ett implantat är framtaget av människan och helt artificiellt kan det inte bildas någon karies runt själva implantatet. Det är dock självklart viktigt att forsätta hålla en god munhygien och regelbundet besöka en tandläkare eller en tandhygienist för att vara säker på att allting ser bra ut. 

Kan tandimplantat vara lösningen för dig? De 30 första som anmäler sig till vårt öppet hus på kliniken i Olskroken får en kostnadsfri implantatkonsultation (värde 2000 kronor) under dagen. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  Implantat hos Aqua Dental.

  41-åringens mjölktänder gav honom huvudvärk

  41-åringen hade problem med mjölktänder som inte lossnat. Tandimplantat blev hans räddning. Saidimu Ole Ngais hade problem med mjölktänder som inte hade lossnat.Efter att ha varit missnöjd med sin tidigare tandläkare hittade han rätt hjälp hos Aqua Dental. Läs mer

  tandimplantaten

  Kerstin fick nya tänder och botade sin tandläkarskräck

  För 82-åriga Kerstin Schillerström blev tandimplantaten en vändning i tillvaron. Hon både botade sin tandläkarskräck och fick nya tänder. – Jag är uppväxt med att man knappt gick till tandläkaren så tänderna är inte skötta som de borde och då tar det stryk, berättar Kerstin Schillerström. Läs mer

Är du intresserad av tandimplantat? Bli en av de 30 första som anmäler sig till vårt öppet hus den 9 december på Östra hamngatan och få en kostnadsfri konsultation under dagen