Akut tandvård Stockholm

Tandvärk kan komma plötsligt och behovet av akut tandvård kan uppstå när som helst. Därför har vi samma pris sju dagar veckan och generösa öppettider 365 dagar om året för att finnas till hands när du behöver oss. Med åtta kliniker i Stockholm har vi alltid lediga tider. 

Behöver du en akuttid? 

Kliniken på Vasagatan 12 har öppet året om och här kan du snabbt och enkelt boka tid online.

Om du önskar tid på våra övriga kliniker är du välkommen att ringa oss på 010-188 00 00. Det går också bra att fylla i formuläret nedan så hör vi av oss till dig inom kort. Vi har alltid flera tider varje dag reserverade för akuta besvär

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.
Jag godkänner att ni sparar mina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals policy


Om du lider av någon form av tandvärk, slagit ut en tand eller tappat en lagning så erbjuder vi på Aqua Dental akut tandvård – alla dagar i veckan. Du som patient kan hos oss vara trygg i vetskapen om att ditt välmående alltid står i fokus. Hos oss arbetar erfarna tandläkare och tandsköterskor med modern utrustning i en rofylld miljö för att du inte ska känna någon smärta eller obehag, under eller efter besöket.

Tandvård på dina villkor - samma pris 365 dagar om året

Hos oss har tandvärk samma pris hela veckan. Aqua Dental har som första tandläkarkedja beslutat att helt avskaffa den konventionella helg- och kvällstaxan inom svensk tandvård, som hos Folktandvården och andra privata kliniker ofta innebär ett pristillägg på 50% eller mer.  

För att kunna hjälpa dig när du faktiskt behöver det har vi öppet 365 dagar om året, med generösa öppettider hela veckan. Det gör att vi alltid kan garantera att du kommer att få en akuttid hos oss. Dessutom slipper du spendera timmar på en mottagning i väntan på en tid. Du kan enkelt boka tid själv och sedan kallar vi dig 30 minuter innan din tid startar. Det är är det vi menar med tandvård på dina villkor. 

Tandvärk? Behöver du akut tandvård i Stockholm ring 010 188 00 00 eller boka din tid online och boka ett akut tandläkarbesök hos Aqua Dental. Hos oss får du tid direkt! 

Aqua Dental Express - Stockholms smartaste tandvård

På vår unika klinik Aqua Dental Express, där vi erbjuder Stockholms smartaste tandvård, står ett tandläkarteam redo att arbeta efter dina behov. Det unika bokningssystemet gör att du slipper långa väntetider utan att kan online boka en tid som passar dig och dina behov. Boka den tid du vill ha – oavsett om det är samma dag eller vid ett senare tillfälle.

Vi har öppet måndag till söndag 365 dagar om året med generösa öppettider. Detta för att finnas till hands när du behöver hjälp. Vi är din akuttandläkare mitt i centrala Stockholm. 

Vill du boka tid eller har du några frågor?

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.
Jag godkänner att ni sparar mina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals policy


Våra öppettider:

Måndag – Torsdag: 07:30 - 20:30

Fredag: 07:00 - 17:00

Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Aqua Dental Express: 

Måndag - Torsdag: 07:00 - 20:00

Fredag: 07:00 - 17:00

Lördag - Söndag: 09:00 - 16:00

Sök akut tandvård?

Du som lider av svår tandvärk ska kontakta din tandläkare och söka akut tandvård direkt. Tänk på att inte boka av ditt besök om din tandvärk försvinner, den kan komma och gå i perioder och det är viktigt att en tandläkare ser över dina besvär.  
Det finns flera orsaker som kan ligga bakom din tandvärk, här är några av dem då det är viktigt att söka akut tandvård.

Du ska söka akut tandvård direkt om du lider av:

Ordentlig tandvärk
Extrema ilningar
Problem med visdomständer
Skadade tänder på grund av olycksfall
Utslagen tand
Lossnade fyllningar 
Lossnade plomber
Bro eller krona har lossnat

Därför ska du inte vänta med att söka akut tandvård

Akut tandvärk kan komma plötsligt och som en blixt från klar himmel. Smärtan kan ha många olika orsaker, en av dem kan vara ett obehandlat hål. Se filmen om varför det är viktigt att aldrig vänta med att träffa en akuttandläkare om du drabbats av tandvärk. 

Då ska du söka akut tandvård

Olyckor eller trasiga tänder

Om du råkat ut får en tandskada, då du exempelvis bitit av tanden, eller en olycka då en eller flera tänder skadats kan du råka ut för akut tandvärk. Om tanden har gått sönder kan det vara så illa att tandbenet och i värsta fall hela tandnerven blottats.

Tappade eller lösa fyllningar och kronor

Om en fyllning som skyddar nerven i en lagad tand lossnar och nerven blottas kan tanden börja isa och värka.

Inflammation i en tand

Det är viktigt att behandla tänder som blivit inflammerade på grund av kariesangrepp. Om man inte behandlar en inflammerad tand kan inflammationen sprida sig till vävnaden utanför rotspetsen. Då kan du få problem med svullna käkar och en molande värk.

Visdomständer som bryter fram

När visdomständerna bryter fram kan de orsaka flera olika besvär. Eftersom det under denna period är svårare att hålla rent kan tandköttet exempelvis bli infekterat, det kan även bli så svullet att täcker närliggande tänders tuggyta. Symptom på att visdomstanden växer fel är feberstegring, huvudvärk, svullet tandkött, smärta och svårt att öppna munnen.

Akuta kariesangrepp

Ett hål i tänderna är egentligen ett kariesangrepp. Om det får pågå under en längre period kan det nå in till tandnerven och orsaka tandvärk. Den bakterie som orsakat kariesangreppet kan då ha inflammerat nerven. Tidiga symptom på detta kan vara ilningar i tanden som med tiden övergår i en mer intensiv smärta.

Problem med kronor och implantat

Om en bro känns lös kan det bero på lossnande skruvar. Det är viktigt att åtgärda direkt. Om man väntar kan det leda till skruvfrakturer som är svårare att åtgärda. Att kronor och implantat kan kännas lösa kan också bero på andra saker. Det är dock alltid viktigt att åtgärda sådana komplikationer direkt. 

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer