Lediga akuttider i Stockhom

Öppet 365 dagar om året

Det är vid få tillfällen som man är lika angelägen om att få snabb och effektiv hjälp som när man har tandvärk. Därför har vi stor beredskap för akut tandvård i hela Stockholm med generösa öppettider 365 dagar om året. Dessutom utan långa väntetider för att alltid kunna ta emot dig med kort varsel.

Akut tandvård utan jourtaxa

Vi har som första tandvårdskedja i Stockholm tagit bort den traditionella helgtaxan vid akut tandvård. Hos oss har alltså tandvärk samma pris sju dagar i veckan - oavsett tid på dygnet eller dag på året. Vi tror helt enkelt på en trygg och tillgänglig tandvård som inte ska behöva kosta extra när du behöver den som mest.

"Mycket bra bemötande. Snabb hjälp med akut lagning. Tack!"

Så går ett akutbesök till

I jämförelse med en traditionell undersökning kommer tandläkaren fokusera på det specifika problemet som du söker hjälp för, och inte munhälsan överlag. De viktiga är att hitta och diagnostisera problemet för att snabbt kunna åtgärda det.

Vid omfattande eller särskilda besvär kan ett återbesök krävas för en permanent lösning, till exempel om en tand behöver rotfyllas eller om du av annan anledning behöver träffa en specialisttandläkare. Men du kommer alltid erbjudas smärtlindring och en provisorisk lösning så att du slipper gå runt och ha ont under tiden. 

Vad kostar akut tandvård?

Den initiala delundersökning som behövs i samband med akuta besvär kostar 565 kr. Hur mycket eventuella åtgärder därefter kostar skiljer sig från fall till fall, och beror bland annat på dina förutsättningar och behandlingens omfattning.

Givetvis kommer inga ingrepp att påbörjas utan din vetskap och du får så klart alltid ett kostnadsförslag att ta ställning till. Som vanligt på Aqua Dental har vi inget prispåslag för akut tandvård på kvällar och helger - vilket på andra kliniker brukar kunna innebära ett tillägg på 50% eller mer.

Du bokar en akutid lättast genom vår onlinebokning eller på telefonnummer 010-188 00 00

Vänta inte med besöket

Det finns flera orsaker som kan ligga bakom eventuell tandvärk. Vanligtvis handlar det om kariesbildning och obehandlade hål i tänderna.

Oavsett anledning är det alltid viktigt att träffa en akuttandläkare, även om smärtan temporärt försvinner. En litet hål kan på sikt utvecklas till en mer omfattande och besvärlig problematik. Därför är det klokt att tidigt träffa en tandläkare för att undvika onödiga utgifter och besvär.Sök alltid akut vård vid...

- Ordentlig tandvärk 
- Extrema ilningar 
- Problem med visdomständer 
- Skadade eller utslagna tänder
- Lossnade fyllningar eller plomber 
- Trasig bro eller krona

Vanliga frågor

Vanligtvis omgående eller inom ett par timmar. Ett av våra viktiga åtganden på Aqua Dental syftar till att öka tillgängligheten inom tandvården. Vi tycker att ska vara lätt att gå till tandläkaren och ingen ska behöva vänta länge om man har ont.

Förutom att ha öppet 365 dagar om året gör vi alltid vårt bästa för att ta kunna ta emot dig på kort varsel. Ibland innebär det att vi får jobba övertid, och ibland innebär det att vi får flytta befintliga patienter.

Därför rekommenderar vi dig alltid att ringa oss på 010-188 00 00 vid aktuta besvär om det inte finns lediga tider online. Det finns nämligen en stor chans att vi kan ta emot dig ändå.

Det är ytterst viktigt att du snabbt uppsöker en tandläkare om du har slagit ut din tand. Under tiden du väntar på att komma till din tandläkare är det också avgörande att du förvarar tanden rätt för att öka chanserna att rädda den. Det bästa är om du förvarar den i din mun (till exempel under tungan) eller i ett glas med mjölk. Det är viktigt att du inte förvarar den i ett glas vatten då det finns en risk att tandens rot skadas.

Om ditt barn har slagit ut eller skadat en tand bör du först och främst kontakta ditt barns ordinarie tandläkare. Om de inte kan ta emot er – eller om ditt barn redan är listat på Aqua Dental – kan ni välja att kontakta oss. Eftersom alla barn i Sverige har kostnadsfri tandvård behöver ni inte betala för besöket oavsett vilken tandläkare ni går till.

Beroende på om det är en mjölktand eller inte som slagits ut bör ert agerande variera lite. En mjölktand ska aldrig sättas tillbaka i barnets mun och därför är det mindre viktigt att förvara tanden rätt. Att försöka sätta tillbaka en mjölktand kan dessutom skada underliggande tand.

Om det däremot handlar om en permanent tand bör den förvaras i barnets mun, alternativt i ett glas mjölk, tills att ni träffar en tandläkare. Tänk på att inte förvara den i glas vatten då det kan skada roten.

Nej, tack vare moderna arbetssätt och effektiva bedövningar förknippas ingreppet sällan med någon smärta, även om vissa tycker att det är lite obeagligt.

Däremot kan viss svullnad och mindre blödningar förekomma dagarna efter extraktionen. Detta är dock övergående och är inget du behöver oroa dig för så länge du är försiktig med området och följer tandläkaren anvisningar.

Självklart. Tillsammans med Klarna och Resurs Bank erbjuder vi väldigt flexibla avbetalningsmöjligheter för våra patienter. Handlar det om större behandlingar kan du med Resurs Bank välja att lägga upp din avbetalning på 24 månader med väldigt förmånliga villkor.

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan. Det innebär att du kan nyttja ditt allmänna samt särskilda tandvårdsbidrag hos oss, samt att du täcks av högkostnadsskyddet.

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Undrar du något?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.