Lediga akuttider i Stockholm

Öppet 365 dagar om året

Det är vid få tillfällen som man är lika angelägen om att få snabb och effektiv hjälp som när man har tandvärk. Därför har vi stor beredskap för akut tandvård i hela Stockholm med generösa öppettider 365 dagar om året. Dessutom utan långa väntetider för att alltid kunna ta emot dig med kort varsel.

Samma pris sju dagar i veckan

Hos oss har tandvärk samma pris sju dagar i veckan. Vi har nämligen som första tandvårdskedja tagit bort den konventionella helgtaxan inom svensk tandvård och har numera samma pris oavsett dag på året eller tid på dygnet. Vi står för en trygg och tillgänglig tandvård helt enkelt, som inte kostar extra när du behöver den som mest. 

"Mycket bra bemötande. Snabb hjälp med akut lagning. Tack!"

Så går ett akutbesök i Stockholm till

I jämförelse med en traditionell undersökning kommer tandläkaren vid ett akutbesök i Stockholm fokusera på det specifika problemet som du söker hjälp för, och inte munhälsan överlag. De viktiga är att hitta och diagnostisera problemet för att snabbt kunna åtgärda det.

Vid omfattande eller särskilda besvär kan ett återbesök krävas för en permanent lösning, till exempel om en tand behöver rotfyllas eller om du av annan anledning behöver träffa en specialisttandläkare. Men du kommer alltid erbjudas smärtlindring och en provisorisk lösning så att du slipper gå runt och ha ont under tiden. 


Akut tandvård i Stockholm

Om du har skadat eller slagit ut en tand, upplevt ett trauma mot munnen eller besväras av svåra ilningar eller tandvärk som inte går över är det viktigt att uppsöka akut tandvård. Om din vanliga tandläkare inte har tid att ta emot dig akut eller om du exempelvis är boende på annan ort går det bra att välja vilken akuttandläkare i Stockholm du vill. På Aqua Dentals kliniker har vi tider avsatta dagligen för att kunna hjälpa patienter som lider av akuta besvär. 

Vad kostar akut tandvård i Stockholm?

Det sker alltid en initial delundersökning i samband med akuta besvär. Hur mycket eventuella åtgärder därefter kostar skiljer sig från fall till fall, och beror bland annat på dina förutsättningar och behandlingens omfattning.

Givetvis kommer inga ingrepp att påbörjas utan din vetskap och du får så klart alltid ett kostnadsförslag att ta ställning till. Som vanligt på Aqua Dental har vi inget prispåslag för akut tandvård på kvällar och helger - vilket på andra kliniker brukar kunna innebära ett tillägg på 50% eller mer.


Förmånlig delbetalningslösning

Det går inte att planera in olyckor och tandvärk kommer alltid plötsligt. Låt inte ekonomi vara det som stoppar dig från att söka akut tandvård i Stockholm. Vi erbjuder våra patienter en förmånlig avbetalning med fast delbetalning. Du betalar antingen 300, 599 eller 999 kronor per månad, utan ränta. Det fasta beloppet baseras på din behandlings totalkostnad. 

Du bokar en tid för akut tandvård i Stockholm lättast via vår onlinebokning eller på telefonnummer 010-188 00 00

Vänta inte med att söka akut tandvård i Stockholm

Det finns flera orsaker som kan ligga bakom eventuell tandvärk. Vanligtvis handlar det om kariesbildning och obehandlade hål i tänderna.

Oavsett anledning är det alltid viktigt att träffa en akuttandläkare, även om smärtan temporärt försvinner. Ett litet hål som förblir obehandlat kan på sikt utvecklas till en mer omfattande och besvärlig problematik som ruttna tänder. Därför är det klokt att tidigt träffa en tandläkare för att undvika onödiga utgifter och besvär.Sök alltid akut tandvård vid...

- Ordentlig tandvärk 
- Extrema ilningar 
- Problem med visdomständer 
- Skadade eller utslagna tänder
- Lossnade fyllningar eller plomber 
- Trasig bro eller krona

Vanliga frågor om akut tandvård i Stockholm

Vanligtvis omgående eller inom ett par timmar. Ett av våra viktiga åtganden på Aqua Dental syftar till att öka tillgängligheten inom tandvården. Vi tycker att ska vara lätt att gå till tandläkaren och ingen ska behöva vänta länge om man har ont.

Förutom att ha öppet 365 dagar om året gör vi alltid vårt bästa för att ta kunna ta emot dig på kort varsel. Ibland innebär det att vi får jobba övertid, och ibland innebär det att vi får flytta befintliga patienter.

Därför rekommenderar vi dig alltid att ringa oss på 010-188 00 00 vid aktuta besvär om det inte finns lediga tider online. Det finns nämligen en stor chans att vi kan ta emot dig ändå.

Det är ytterst viktigt att du snabbt uppsöker en tandläkare om du har slagit ut din tand. Under tiden du väntar på att komma till din tandläkare är det också avgörande att du förvarar tanden rätt för att öka chanserna att rädda den. Det bästa är om du förvarar den i din mun (till exempel under tungan) eller i ett glas med mjölk. Det är viktigt att du inte förvarar den i ett glas vatten då det finns en risk att tandens rot skadas.

Om ditt barn har slagit ut eller skadat en tand bör du först och främst kontakta ditt barns ordinarie tandläkare. Om de inte kan ta emot er – eller om ditt barn redan är listat på Aqua Dental – kan ni välja att kontakta oss. Eftersom alla barn i Sverige har kostnadsfri tandvård behöver ni inte betala för besöket oavsett vilken tandläkare ni går till.

Beroende på om det är en mjölktand eller inte som slagits ut bör ert agerande variera lite. En mjölktand ska aldrig sättas tillbaka i barnets mun och därför är det mindre viktigt att förvara tanden rätt. Att försöka sätta tillbaka en mjölktand kan dessutom skada underliggande tand.

Om det däremot handlar om en permanent tand bör den förvaras i barnets mun, alternativt i ett glas mjölk, tills att ni träffar en tandläkare. Tänk på att inte förvara den i glas vatten då det kan skada roten.

Nej, tack vare moderna arbetssätt och effektiva bedövningar förknippas ingreppet sällan med någon smärta, även om vissa tycker att det är lite obeagligt.

Däremot kan viss svullnad och mindre blödningar förekomma dagarna efter extraktionen. Detta är dock övergående och är inget du behöver oroa dig för så länge du är försiktig med området och följer tandläkaren anvisningar.

Självklart. ¨Hos oss kan du betala både med Klarna och via vårt egna avbetalningsupplägg med Resurs Bank. Där erbjuder vi delbetalning till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor. Vi på Aqua Dental står för räntan.

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan. Det innebär att du kan nyttja ditt allmänna samt särskilda tandvårdsbidrag hos oss, samt att du täcks av högkostnadsskyddet.

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vi erbjuder akut tandvård i Stockholm på alla femton kliniker. Som tandläkare i Stockholm har vi flera kliniker runt om i staden och kan därför erbjuda dig hjälp med akuttandvård mer eller mindre direkt.. Som vanligt är de tillgängliga med goda förbindelser och alltid utrustade med senaste tekniken.

Kontakta oss

Vill du boka en tid för ett akut besök är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010-188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00Fördjupad information om akut tandvård på Aqua Dental

Vad betyder akut? Ibland kan det vara svårt att veta när man bör ringa akuten och boka en akuttid. Akut betyder att du drabbats av en sjukdom eller ett tillstånd som uppstått plötsligt och snabbt. Det innebär även att du, som är drabbade, blir sämre och är i behov av behandling omgående. Du kan inte alltid undvika att drabbas av akuta besvär. Men med en god munvårdsrutin och regelbundna tandläkarbesök kan du undvika att drabbas av olika tandsjukdomar som i sin tur kan resultera i akuta besvär.

 

Vad räknas som akut tandvård och när ska jag gå till tandläkaren?

Om du har någon av nedanstående tandbesvär har du drabbats av akut problematik och bör boka en tid på tandakuten och besöka en tandläkare.

 

  • Akut tandvärk
  • Allvarliga ilningar i tänderna
  • Ont i en eller flera visdomständer
  • Tandskador
  • Fyllningar som lossnat
  • Skadad bro eller krona

 

Om du har akut problematik ska du inte vänta med att söka vård. Ju längre du väntar desto större blir risken att problematiken blir alltför omfattande och kräver mer kostsamma behandlingar.

 

Akut tandvård i Stockholm

Om du bokar en akut tandläkartid hos oss på Aqua Dental kommer en delundersökning att genomföras. Det innebär att fokus kommer ligga på det specifika problem du har sökt vård för. På så sätt kan akuttandläkaren hitta och diagnostisera problemet snabbt och stoppa tandvärken. Vi vet att det inte går att planera inför ett akutbesök och därför har våra tandläkare dagligen avsatt jourtid för att kunna hjälpa patienter med akut problematik så snabbt som möjligt.

 

Akut tandvård barn

Hos oss på Aqua Dental är hela familjen välkommen och därmed tar våra akuttandläkare även emot barn som har drabbats av akuta besvär. Viktigt att tänka på är att först och främst kontakta er tandläkare, men om denne inte kan ta emot är ni välkomna att söka akut tandvård hos oss. Våra tandläkare på akuten har stor erfarenhet av att behandla tandvårdsrädda patienter såväl som barn. Vi erbjuder även barntandvård i Stockholm och har ett avtal med regionen, vilket innebär att du kan lista ditt barn hos oss för fri tandvård till och med det året de fyller 23 år.

 

Hur bokar man en tandläkartid?

Du kan boka en akuttid hos våra tandläkare online via vår hemsida. Men det går även bra att ringa till oss så hjälper vi dig att boka tid hos en tandläkare i Stockholm eller på någon av våra andra kliniker i Sverige. Vi erbjuder akut tandvård på nästan alla våra kliniker i Stockholm. Du kan exempelvis söka hjälp för akuttandvård i Nacka och på Kungsholmen.


Vi erbjuder även akut tandvård på Östermalm. Våra tandläkares öppettider kan variera beroende på vilken klinik du besöker men vi på Aqua Dental kan alltid hjälpa dig 365 dagar om året. Om du är i behov av rådgivning kan du även boka ett kostnadsfritt tandläkarbesök hos våra onlinetandläkare.

 

Vad kostar akut tandvård?

Kostnaden för ett besök på akuten kan variera. Det beror på att i Sverige har tandvården fri prissättning vilket innebär att akuttandvården i Stockholm, på flera kliniker, kan ha ett prispåslag på 50 procent på helger och kväller. Vi på Aqua Dental har dock slopat denna traditionella jour- och helgtaxa vilket innebär att ett besök hos oss kostar lika mycket oavsett dag i veckan och tid på dygnet.


För att underlätta tandvårdskostnaderna finns det även olika bidrag och stöd som du kan ha rätt till. Bland annat finns det statliga tandvårdsstödet som alla som är försäkrade i Sverige kan nyttja. Vissa tecknar även en tandvårdsförsäkring. Vad som sedan ingår i en tandvårdsförsäkring kan variera. Du kan läsa mer om tandvårdsförsäkring här.

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.